Specialistai pateikė sąrašą produktų, kurių šiukštu negalima šaldyti – taip maistą tik sugadinsite, rašo cnet.com.
1. Majonezas
Dėl šaldymo majonezas iš kreminio tampa itin tirštu. Jei nenorite, kad šis produktas būtų varškės konsistencijos, nedėkite jo į šaldiklį.
2. Švieži kiaušiniai
Kiaušiniai užšaldomi plečiasi, todėl lukštas gali sprogti. Jei norite užšaldyti kiaušinius, būtinai pašalinkite lukštą, o baltymus ir trynius sudėkite į šaldymo maišelį.
3. Makaronai
Daugelyje internetinių svetainių skatinama gaminti patiekalus, kuriuos po įtemptos dienos galima tiesiog pašildyti keptuvėje. Tačiau makaronams šaldymas turi blogą poveikį ir paverčia juos miltingais.
4. Ryžiai
Kaip ir makaronų, taip ir virtų ryžių užšaldyt nerekomenduojama. Jie tampa sutižę ir be skonio.
5. Atšildyta mėsa
Negalima atšildyti ir pakartotinai užšaldyti maisto. JAV žemės ūkio departamentas teigia, kad pakartotinis mėsos užšaldymas yra visiškai saugus, tačiau mėsa gali tapti sausa, nes atitirpdama ji praranda drėgmę ir vertingas maistines medžiagas.
6. Grietinė ir jogurtas
Grietinė ir jogurtas, kaip ir pienas, jį užšaldžius, gali tapti grietinės ir jogurto gabalėliais, prarasti savo konsistenciją.
7. Sūris
Šaldant sūrį, pasikeičia jo tekstūra. Kai kurie sūriai tampa minkšti, o kiti – sunkūs ir kieti. Dažniausiai tinkamai laikomi sūriai išsilaiko kelis mėnesius, todėl nereikia jaudintis dėl jų užšaldymo.
8. Bulvės
Užšaldžius žalios bulvės gali tapti itin krakmolingos. Jei tikrai norite jas užšaldyti, pirmiausia išvirkite ir laikykite šaldikliui skirtuose induose.