Viena dažniausių klaidų, kurią žmonės daro gamindami kiaušinienę, yra pieno arba grietinėlės įpylimas.
Galbūt nuo pat vaikystės kiaušinius plakėte su pienu, bet mes jums tai sakome dabar: Laikas liautis.
Nepilkite pieno į kiaušinienę
Tai gali atrodyti nelogiška, tačiau įpylus pieno, grietinėlės ar bet kokio kito skysčio iš tikrųjų padidėja tikimybė, kad kiaušiniai bus sausi, rašo huffpost.com
Kiaušinius išskiedus, juos lengviau pervirti. Svarbiausia, kad pienas atskiedžia kiaušinių skonį. Be to, jis iškreipia tekstūrą, todėl kiaušiniai tampa šiek tiek guminiai, o guminių kiaušinių niekas nenori.
Jei naudojate gerus, šviežius kiaušinius, jums nieko nereikia, išskyrus truputį druskos ir pipirų, kad jie būtų skanūs. Šiek tiek sviesto taip pat niekam nepakenks.
Išvaizdos skirtumas yra nereikšmingas, tačiau šiek tiek šviesesnė kiaušinių su pienu spalva – tai ženklas, kad skonis mažesnis.
Gamindami paprasčiausius pusryčius žmonės daro daugybę klaidų – nuo kepimo ant didelės ugnies iki netinkamo dydžio keptuvės. Tarp mūsų pažįstamų kiaušinienės mėgėjų viena dažniausių klaidų yra pieno įpylimas.
Tai taip pat vienas iš tų būdų, prie kurio žmonės yra labai prisirišę, ir dažnai jie nežino, kodėl taip daro. Vienintelė gera priežastis dėti pieno – ištempti kiaušinius, jei jų trūksta arba norite taupyti.
Tačiau jei siekiate gryno skonio, atsisakykite pieno, grietinėlės ar bet kokio kito skysčio. Kiaušiniai bus sodresni ir kreminės konsistencijos.
Senų įpročių sunku atsikratyti, todėl jei abejojate mūsų patarimu, sutikite viename kiaušiniene praleisti pieną. Pažadame, kad paragavę pagerėjimo, niekada nebegrįšite atgal.