• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Net neabejoju, kad visi esate girdėję, kad šv. Kučių vakarą tvarte gyvenantys naminiai gyvūnai prakalba. Bet ar jūs girdėjote, kad tuo metu silkės vaikšto po barus? Ir jos ten ne tik vaišinasi stipriaisiais gėrimais, jos juose tiesiog plaukioja... Netikite ar negirdėjote???“ – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

Net neabejoju, kad visi esate girdėję, kad šv. Kučių vakarą tvarte gyvenantys naminiai gyvūnai prakalba. Bet ar jūs girdėjote, kad tuo metu silkės vaikšto po barus? Ir jos ten ne tik vaišinasi stipriaisiais gėrimais, jos juose tiesiog plaukioja... Netikite ar negirdėjote???“ – sako tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorė Dalia.

REKLAMA

Saldi, stipri garstyčių silkė su dūminiu viskiu. Reikės:

  • 200 gr silkės (greitai paruošiamos),
  • 65 gr garstyčių (galite maišyti per pusę su grūdėtosiomis),
  • 1 v.š. medaus,
  • 3- 4 v.š. dūminio viskio,
  • 3 v.š. majonezo,
  • šiek tiek pipirų mišinio.

Silkę nusausinkite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais.

Sumaišykite garstyčias, medų, viskį, truputį pipirų ir majonezą. Sudėkite silkės gabalėlius ir išmaišykite.

Sudėkite silkę į sterilizuotą stiklainį ir palikite parai šaldytuve, kad skonis susibalansuotų.

Šaldytuve silkė išsilaiko apie savaitę ir trumpiau, jei ją kartas nuo karto išėmę laikote ilgiau kambario temperatūroje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų