• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Veganiškas rabarbarų ir braškių pyragas

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas. Veganiškas rabarbarų ir braškių pyragas

REKLAMA

Šią savaitę- tradicinis (bet šiek tiek modifikuotas) britiškas rabarbarų ir braškių pyragas. Šis gardus saldžiarūgštis desertas be glitimo ypač tinka pasilepinti, kol dar nepasibaigė braškių sezonas.

Ko reikės:

Pyrago apačiai:

●    300g miltų be glitimo (tinka ir įprasti kvietiniai);

●    5 šaukštų nelydyto kokosų aliejaus (ar veganiško sviesto);

●    ½ šaukštelio druskos;

●    1 šaukšto cukraus (saldesnei tešlai galite dėti du-tris šaukštus);

●    7 šaukštų šalto vandens.

Pyrago viršui:

●    220g (ar daugiau) braškių;

●    350g rabarbarų;

●    3 šaukštų agavų sirupo (arba apie 50g cukraus);

●    2 šaukštų tapijokos (ar kukurūzų) krakmolo;

●    1 šaukštelio vanilės extrakto;

●    1 šaukštelio laimo (ar citrinų) sulčių.

Kaip gaminti:

Sumaišykite miltus su druska ir cukrumi ir tuomet įdėkite sušalusį kokosų aliejų. Tešlą maišykite ne ranka, o šakute (tam, kad aliejus nelabai ištirptų ir konsistencija būtų panaši į kapotos tešlos). Tuomet pilkite po šaukštą šalto vandens ir vėl maišykite šakute. Vandens pilkite tik tiek, kad tešla vos liptų į kamuoliuką.

REKLAMA
REKLAMA

Tada ją įdėkite į maišelį ir palikite pusvalandžiui šaldytuve. Jei gaminate su kvietiniais miltais, vandens gali reikėti mažiau, tad stebėkite padėtį.

REKLAMA

Supjaustykite braškes dideliais gabaliukais ir rabarbarus vienos piršto pagalvėlės ilgio stačiakampiais ir sudėkite į indą. Tuomet įpilkite sirupo, vanilės, laimo sulčių ir įdėkite krakmolo (kad perpjovus tortas nebėgtų, o būtų standus kaip nuotraukoje). Viską gerai išmaišykite.

Į 23cm pločio torto skardą dėkite tešlą. Nors ji nelimpa į vientisą masę tiesiog taip, puikiai ją sulipinau dėdama ant skardos. Likusią tešlos dalį galima palikti patrupinimui ant viršaus.

REKLAMA
REKLAMA

Sudėkite visą idarą ir užtrupinkite likusios tešlos. Pyragas turėtų kepti apie 45 min 180 laipsnių temperatūroje, tačiau patikrinkite likus 10min, ar nereikia sumažinti temperatūros ar ištraukti anksčiau.

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną antradienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Ne vištienos kepsnelis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų