Laida „Gero savaitgalio receptas“, įkvėpta TV3 tradicijos šeštadieniais rodyti geriausius filmus, kviečia namuose susikurti ir kino, ir restorano atmosferą.
Šį šeštadienį dėmesio centre – filmas „Patriotų diena“ (angl. Patriots Day). Tai – JAV kriminalinė drama, pagrįsta tikrais įvykiais, susijusiais su 2013 m. balandžio 15 d. įvykusiu Bostono maratono sprogdinimu. Šis išpuolis nusinešė trijų žmonių gyvybes, o daugiau nei 260 žmonių buvo sužeisti.
Filmas atskleidžia įvykius nuo sprogimo akimirkos iki pat intensyvios paieškų operacijos, kurios metu buvo siekiama sučiupti įtariamuosius.
Pagrindinis herojus – seržantas Tommy Saunders (akt. Mark Wahlberg), dirbęs įvykio vietoje ir aktyviai dalyvavęs tyrime, susivienija kartu su kitais pareigūnais ir valdžios atstovais, kad surastų ir sulaikytų sprogdinimus įvykdžiusius brolius Džoharą ir Tamerlaną Carnajevus.
Aptarę filmo siužeto vingius, V. Poderytė-Bernatavičė ir L. Suodaitis pasiraitojo rankoves ir, įkvėpti kino juostos, gamino omarų ir krevečių rolls‘us.
Omarų ir krevečių rolls‘ai
Ingredientai:
- 8 plėšomos bandelės su sviestu „Brioche“;
- 1 šaldytas virtas omaras su kiautu;
- 400 g šaldytų nevirtų krevečių;
- 4 v. š. majonezo „Vilnius „Naminis“;
- 2 a.š. Dižono garstyčių;
- Citrinos sultys ir žievelė;
- 2 salierų stiebai;
- 100 g sviesto;
- Švieži laiškiniai česnakai;
- Druska ir pipirai „Sauda“;
- Krapai „Sauda“;
- Česnako granulės „Sauda“.
Atitirpinkite omarą bei krevetes. Atskiruose puoduose gausiai pasūdytame vandenyje išvirkite omarą (apie 4 min.) ir krevetes (apie 2 min.). Išvirusius ingredientus supjaustykite ir sudėkite į atskirus dubenėlius.
Smulkiai supjaustykite salierų stiebus ir laiškinius česnakus. Šias daržoves tolygiai padalinkite į abu dubenėlius su omaru ir krevetėmis.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Pagardinkite jį „Saudos“ krapais, česnako granulėmis, druska bei pipirais. Pusę sviesto supilkite į dubenėlį su krevetėmis, kitą pusę – į dubenėlį su omaru.
Į abu dubenėlius dėkite po 2 valgomuosius šaukštus Vilniaus „Naminio“ majonezo, po 1 arbatinį šaukštą garstyčių, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, įtarkuokite šiek tiek žievelės bei pagardinę druska ir pipirais, viską gerai išmaišykite.
Bandeles iš abiejų šonų apkepinkite svieste su česnakų granulėmis. Apkeptas bandeles įdarykite omarų ir krevečių įdarais, o jų viršų pagardinkite šviežiais laiškiniais česnakais. Skanaus!
Patiekalas gamintas ir serviruotas induose iš „Gerduva.lt“
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!