• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis savo patiekalui įkvėpimo semiasi iš filmo „Patriotų diena“, kurį TV3 žiūrovai kviečiami stebėti jau šį šeštadienio vakarą. Įkvėpti šio nepaprasto filmo, jie pagamino omarų ir krevečių rolls‘us.

Šį šeštadienį laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis savo patiekalui įkvėpimo semiasi iš filmo „Patriotų diena“, kurį TV3 žiūrovai kviečiami stebėti jau šį šeštadienio vakarą. Įkvėpti šio nepaprasto filmo, jie pagamino omarų ir krevečių rolls‘us.

REKLAMA

Laida „Gero savaitgalio receptas“, įkvėpta TV3 tradicijos šeštadieniais rodyti geriausius filmus, kviečia namuose susikurti ir kino, ir restorano atmosferą.

Šį šeštadienį dėmesio centre – filmas „Patriotų diena“ (angl. Patriots Day). Tai – JAV kriminalinė drama, pagrįsta tikrais įvykiais, susijusiais su 2013 m. balandžio 15 d. įvykusiu Bostono maratono sprogdinimu. Šis išpuolis nusinešė trijų žmonių gyvybes, o daugiau nei 260 žmonių buvo sužeisti.

Filmas atskleidžia įvykius nuo sprogimo akimirkos iki pat intensyvios paieškų operacijos, kurios metu buvo siekiama sučiupti įtariamuosius.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis herojus – seržantas Tommy Saunders (akt. Mark Wahlberg), dirbęs įvykio vietoje ir aktyviai dalyvavęs tyrime, susivienija kartu su kitais pareigūnais ir valdžios atstovais, kad surastų ir sulaikytų sprogdinimus įvykdžiusius brolius Džoharą ir Tamerlaną Carnajevus.

REKLAMA

Aptarę filmo siužeto vingius, V. Poderytė-Bernatavičė ir L. Suodaitis pasiraitojo rankoves ir, įkvėpti kino juostos, gamino omarų ir krevečių rolls‘us.

Omarų ir krevečių rolls‘ai

Ingredientai:

  • 8 plėšomos bandelės su sviestu „Brioche“;
  • 1 šaldytas virtas omaras su kiautu;
  • 400 g šaldytų nevirtų krevečių;
  • 4 v. š. majonezo „Vilnius „Naminis“;
  • 2 a.š. Dižono garstyčių;
  • Citrinos sultys ir žievelė;
  • 2 salierų stiebai;
  • 100 g sviesto;
  • Švieži laiškiniai česnakai;
  • Druska ir pipirai „Sauda“;
  • Krapai „Sauda“;
  • Česnako granulės „Sauda“.

 

REKLAMA
REKLAMA

Atitirpinkite omarą bei krevetes. Atskiruose puoduose gausiai pasūdytame vandenyje išvirkite omarą (apie 4 min.) ir krevetes (apie 2 min.). Išvirusius ingredientus supjaustykite ir sudėkite į atskirus dubenėlius.

Smulkiai supjaustykite salierų stiebus ir laiškinius česnakus. Šias daržoves tolygiai padalinkite į abu dubenėlius su omaru ir krevetėmis.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Pagardinkite jį „Saudos“ krapais, česnako granulėmis, druska bei pipirais. Pusę sviesto supilkite į dubenėlį su krevetėmis, kitą pusę – į dubenėlį su omaru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į abu dubenėlius dėkite po 2 valgomuosius šaukštus Vilniaus „Naminio“ majonezo, po 1 arbatinį šaukštą garstyčių, įspauskite šiek tiek citrinos sulčių, įtarkuokite šiek tiek žievelės bei pagardinę druska ir pipirais, viską gerai išmaišykite.

Bandeles iš abiejų šonų apkepinkite svieste su česnakų granulėmis. Apkeptas bandeles įdarykite omarų ir krevečių įdarais, o jų viršų pagardinkite šviežiais laiškiniais česnakais. Skanaus!

Patiekalas gamintas ir serviruotas induose iš „Gerduva.lt“

„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų