• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį sekmadienį, įkvėpti filmo „Žalioji mylia“, laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis gamino netikrą augalinio faršo ir daržovių zuikį su burokėlių salotomis. Šis patiekalas idealiai tiks artėjančioms Kūčioms.

Šį sekmadienį, įkvėpti filmo „Žalioji mylia“, laidos „Gero savaitgalio receptas“ vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis gamino netikrą augalinio faršo ir daržovių zuikį su burokėlių salotomis. Šis patiekalas idealiai tiks artėjančioms Kūčioms.

REKLAMA

Šį šeštadienį TV3 gero kino vakare – filmas „Žalioji mylia“. Ši Franko Darabonto režisuota juosta, paremta Stepheno Kingo romanu, kviečia į Didžiosios depresijos laikų Amerikos pietus. Filmo veiksmas sukasi aplink „Žaliąją mylią“ – kalėjimo skyrių, kuriame laikomi nuteistieji mirties bausme.

Istorija pasakoja apie kalėjimo prižiūrėtoją Paul Edgecomb (vaidina Tomas Hanksas), kuris susiduria su neįprastu kaliniu – geraširdžiu milžinu John Coffey (vaidina Michael Clarke Duncan).

Coffey, nuteistas už dviejų mergaičių nužudymą, stebina savo antgamtinėmis gydomosiomis galiomis, atveriančiomis klausimą apie jo tikrąją kaltę. Tai – jaudinantis pasakojimas apie gyvenimą, mirtį, viltį ir atleidimą, kupinas emocinės gelmės ir stiprių aktorių pasirodymų.

REKLAMA
REKLAMA

Įkvėpti filmo gilios atmosferos, laidos vedėjai paruošė ypatingą patiekalą – vegetarišką netikrą zuikį. Paprastas, bet įspūdingas receptas praturtins jūsų šeštadienio vakarienę ir taps dar vienu įkvėpimu jūsų virtuvėje.

REKLAMA

Netikras augalinio faršo ir daržovių zuikis su burokėlių salotomis

Netikram zuikiui reikės:

  • 100 g augalinių baltymų faršo iš žirnių bei pupų „Korni“;
  • Pusė puodelio panko džiūvėsėlių;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 svogūno;
  • 1 morkos;
  • Apie 200 g pievagrybių;
  • 3 česnako skiltelių;
  • 2 v. š. pomidorų pastos;
  • 2 v. š. Vorčesterio padažo;
  • Pusės litro daržovių sultinio „Sauda“;
  • Žiupsnelio raudonėlio „Sauda“;
  • Žiupsnelio česnako granulių „Sauda“;
  • Druskos ir pipirų „Sauda“;
  • Alyvuogių aliejaus.

Glazūrai reikės:

REKLAMA
REKLAMA
  • 3 v. š. pomidorų padažo „Mamos konservai“;
  • 1 a. š. agavų sirupo;
  • 1 v. š. garstyčių „Mamos konservai“;
  • 2 v. š. obuolių acto;
  • 1 v. š. cukraus.

Salotoms reikės:

  • Apie 150 g špinatų;
  • Apie 200 g marinuotų burokėlių „Mamos konservai“;
  • Apie 200 g marinuotų agurkėlių „Mamos konservai“;
  • Apie 150 g konservuotų baltųjų pupelių „Mamos konservai“;
  • 1 obuolio;
  • 1 mėlyno svogūno;
  • 2 v. š. lukštentų moliūgų sėklų;
  • 2 v. š. kaparėliai;
  • 1 v. š. garstyčių „Mamos konservai“;
  • 6 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v. š. citrinos sulčių;
  • 1 apelsino sulčių;
  • Druskos ir pipirų „Sauda“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gamyba:

Netikras zuikis: Pasiruoškite augalinį faršą – užmerkite „Korni“ žirnių ir pupų faršą karštame sultinyje ir leiskite išbrinkti. Alyvuogių aliejų įkaitinkite keptuvėje ir apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną, pievagrybius, tarkuotą morką, smulkintas česnako skilteles.

Viską pagardinkite Vorčesterio padažu, pomidorų pasta, „Saudos“ raudonėliu, česnako granulėmis bei druska ir pipirais. Viską dar kelias minutes pakepinkite.

REKLAMA

Pasiruoškite glazūrą. Sumaišykite pomidorų padažą, agavų sirupą, garstyčias, obuolių actą ir cukrų.

Kai faršas išbrinksta, nupilkite likusį sultinį. Dubenyje gerai sumaišykite augalinį faršą, apkepintas daržoves, 2 kiaušinius, panko džiūvėsėlius ir viską pagardinkite druska bei pipirais, česnako granulėmis ir raudonėliu.

Dėkite masę į kepimo indą ir pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, viso kepkite apie 45 minutes. Po maždaug 10-15 min kepimo patepkite zuikį glazūra. Iškepus palikite šiek tiek pastovėti, kad sutvirtėtų.

REKLAMA

Salotos: Kol kepa netikras zuikis, pasiruoškite salotas. Į dubenį dėkite špinatus, marinuotus burokėlius, smulkintus marinuotus agurkėlius, konservuotas pupeles, smulkiai pjaustytą mėlyną svogūną, kaparėlius, moliūgų sėklas ir kubeliais pjaustytą obuolį.

Pasiruoškite padažą salotoms: dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias, citrinos bei apelsino sultis, pagardinkite druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite. Padažą sumaišykite su daržovėmis dubenyje. Į lėkštę dėkite gabalėlį netikro zuikio ir salotų. Skanaus!

Patiekalas gamintas ir serviruotas induose iš „Gerduva.lt“

„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų