Ingredientai:
- 500 g antienos krūtinėlės filė, bet galite naudoti ir kulšelių mėsą ar kitą mėgstamą;
- 1 svogūnas;
- 3 skiltelės česnako;
- 2 morkos;
- 450 g raugintų kopūstų;
- 1/2 stiklinės alaus;
- kelios džiovintos slyvos;
- alyvuogių aliejaus;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Antieną supjaustome vieno kąsnio gabaliukais ir pakepiname keptuvėje su aliejumi. Iškepusią mėsą atidedame į šoną.
Toje pačioje keptuvėje pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus, dedame tarkuotas morkas ir kepiname,kol suminkštės. Sudedame džiovintas slyvas, kopūstus, beriame druską, pipirus ir užpilame alumi.
Patroškiname kelias minutes. Visa šį turinį sudėkite į puodą ar kepimo indą, dėkite antiena ir uždengus dėkite į orkaitę įkaitintą iki 200 laipsnių, kepkite apie 1 val. Skanaus.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!