2-iems sūrainiams reikės:
- 2 jautienos maltinių
- 2 mėsainių bandelių
- 2 VILVI Memel Prussia sūrio riekelių
- 1 mažo raudonojo svogūno
- 2 vidutinių marinuotų agurkų
- Aliejaus (bandelėms patepti)
- Druskos, pipirų (pagal skonį)
Padažui reikės:
- 2 v.š. majonezo
- 1 v.š. pomidorų padažo
- 1 a.š. garstyčių
- 1 vidutinio marinuoto agurko
- Šlakelio agurkų marinato
- 1/4 a.š. maltos rūkytos paprikos
- Druskos, pipirų (pagal skonį)
Gaminimo eiga:
- Išimame jautieną iš šaldytuvo, kad ši sušiltų iki kambario temperatūros.
- Ruošiame padažą: smulkiais kubeliais supjaustome marinuotą agurką ir sumaišome su likusiais padažo ingredientais. Norint kiek skystesnio padažo, įmaišome šlakelį marinato nuo agurkų.
- Supjaustome raudonąjį svogūną smulkiais kubeliais, o marinuotus agurkus - riekelėmis.
- Įkaitiname grilį iki 200°C.
- Jautienos maltinius pabarstome druska bei pipirais ir dedame kepti į grilį ant tiesioginės kaitros. Kepimo laikas priklausys nuo maltinio storio, bet norint vidutiniškai iškeptos jautienos reikės kepti maždaug po 3 min. iš abiejų pusių, o vidinė jautienos temperatūra baigiant kepti turėtų būti apie 57 °C.
- Likus apie 1 min. iki kepimo pabaigos, ant jautienos maltinių dedame po riekę sūrio ir leidžiame šiai išsilydyti.
- Mėsainių bandeles aptepame aliejumi ir trumpai apskrudiname grilyje.
- Konstruojame burgerius: ant apatinės bandeles tepame pasiruošto padažo, tuomet dedame jautienos maltinį su sūriu, marinuoto agurko riekeles bei smulkintą raudonąjį svogūną. Dedame dar padažo ir galiausiai uždengiame viršutine bandele.