Pakankamas kiekis magnio organizme padeda išvengti miokardo infarkto, insulto, galvos smegenų kraujagyslių trombozės. Netinkama mityba, stresas, ilgalaikis kai kurių vaistų ir hormoninių preparatų, alkoholio, skatinančio šlapimo susidarymą, ar saldumynų vartojimas, per dažnai geriama kava ar arbata gali lemti kalio ir magnio trūkumą žmogaus organizme.
Tai, kad organizmui trūksta magnio, rodo padidėjęs kraujospūdis, nervingumas, nusilpę nagai, slenkantys plaukai, kiti požymiai. Kai stinga kalio, nusilpsta raumenys, vargina raumenų traukuliai, žarnų nepraeinamumas, vidurių pūtimas, širdies aritmija ir permušimai, kvėpavimo nepakankamumas ir dusulys. Beje, organizme trūkstant kalio, padidėja pavojus susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Galima susirgti ir bronchine astma ar cukriniu diabetu.
Magnio šaltiniai
· Grūdų produktai, žirniai ir pupelės. · Žalios spalvos produktai: salotos, petražolės, krapai, špinatai, obuoliai. · Riebi žuvis: lašiša, skumbrė, karpis, jūros ešerys, silkė. · Riešutai, ypač anakardžiai, migdolai. · Datulės, džiovinti abrikosai, slyvos. · Medus, ypač grikių. · Košės: avižinės, kvietinės, grikių ar perlinės.
Kalio šaltiniai
· Džiovinti vaisiai. · Visų rūšių kruopos. Kviečių sėlenos ir gemalai. · Ankštinės kultūros, ypač žalieji žirneliai, sojos. · Bulvės, burokėliai, morkos, agurkai, pomidorai, kopūstai, brokoliai, ridikai, moliūgai, žalumynai. · Obuoliai, apelsinai, bananai, arbūzai, melionai, įvairios uogos. · Riešutai, ypač graikiniai, lazdynų, pistacijos.