• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ir vėl salotos. Šį kart labai lengvos, sočios ir ganėtinai pigios. Kai lauke oras toks, kad nesinori stovėti prie viryklės ar ilgai kuistis virtuvėje, visada gera išeitis yra salotos. Šiandien pas mane sulietuvintos graikiškos salotos, nes vietoj alyvuogių naudojau ridikėlius ir pupeles. Pupelės konservuotos pomidorų padaže, tad jas gerai nuploviau. Taip pat šioms salotoms padažas gaminamas, bet galite valgyti ir be jo. Tikrai skanu“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

Ir vėl salotos. Šį kart labai lengvos, sočios ir ganėtinai pigios. Kai lauke oras toks, kad nesinori stovėti prie viryklės ar ilgai kuistis virtuvėje, visada gera išeitis yra salotos. Šiandien pas mane sulietuvintos graikiškos salotos, nes vietoj alyvuogių naudojau ridikėlius ir pupeles. Pupelės konservuotos pomidorų padaže, tad jas gerai nuploviau. Taip pat šioms salotoms padažas gaminamas, bet galite valgyti ir be jo. Tikrai skanu“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 3 trumpavaisiai agurkai;
  • 1 raudonas svogūnas;
  • 1 raudona saldžioji paprika;
  • 200 g vyšninių pomidorų arba 3 normalūs pomidorai;
  • 50 g fetos sūrio;
  • 4 ridikėliai;
  • 100 g konservuotų pupelių (mažų);
  • druskos ir pipirų.

Padažas:

  • 5 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 60 ml raudono vyno acto;
  • 1 šaukštas citrinos sulčių;
  • 1 šaukštelis dižono garstyčių;
  • 1 smulkiai sukapota česnako skiltelė;
  • smulkinto šviežio raudonėlio.

Padažui visus produktus sumaišome ir atidedame į šoną. Salotoms agurkus, svogūnus, papriką, ridikėlius supjaustome kabeliais, pomidorus, jei tai vyšniniai, ketvirčiais.

Į dubenį dedame smulkintas daržoves, beriame pupeles, sutrupiname fetos sūrį. Pagardiname druska ir pipirais. Pilame padažą ir išmaišome.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų