Reikės (1 porcijai):
- Dviejų vidutinio dydžio morkų;
- 2 šaukštų aliejaus;
- 1/4 šaukštelio kario;
- 1/4 šaukštelio žolelių prieskonių;
- Žiupsnio druskos;
- 1/2 nedidelio baklažano;
- 1 šaukšto aliejaus;
- Žiupsnio druskos;
- 1/3 puodelio sorgų kruopų;
- Saujos špinatų ar kitų mėgstamų salotų;
- 2 šaukštų kanapių sėklų.
Padažui:
- 1 šaukšto kanapių aliejaus;
- 1 šaukšto citrinos sulčių;
- 2 šaukštelių medaus/agavos sirupo;
- Po 1/4 šaukštelio kumino, kalendros, ciberžolės;
- Žiupsnio druskos ir pipirų.
Kaip gaminti:
- Morkas nuskutame, perpjauname išilgai per pusę, o tada įstrižai nedideliais gabalėliais.
- Sumaišome su aliejumi ir prieskoniais, dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, paliekant tarp gabaliukų šiek tiek vietos.
- Baklažaną supjaustome kubeliais, taip pat sumaišome su aliejumi, druska ir dedame ant skardos.
- Kepame apie 15 min 180 laipsnių orkaitėje su kaitinimo (grillinimo) iš viršaus + vėjeliu funkcija.
- Sorgų kruopas nuplauname po tekančiu vandeniu ir išverdame (aš verdu apie 25 min).
- Padažą sumaišome atskirame dubenėlyje.
- Į dubenį dedame šiek tiek susmulkintus špinatus, išvirusias sorgų kruopas ir iškepusias morkas su baklažanais.
- Beriame kanapių sėklas, pilame padažą ir viską gerai išmaišome.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir tinklaraščiui Follow your spoon.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!