Šio šeštadienio TV3 gero kino vakaro žiūrovai išvys du auksinius gaublius pelniusią Ridley Scotto režisuotą mokslinės fantastikos dramą „Marsietis“ (angl. „The Martian“).
Filmo siužetas pasakoja apie astronautą Marką Votnį (vaidina Matt Damon), kuris po audros netyčia paliekamas Marso planetoje – visa jo komanda galvoja, kad vyras žuvo. Pasitelkęs savo išradingumą ir ribotus išteklius, Markas bando išgyventi ir užmezga ryšį su NASA, kad pavyktų grįžti atgal į Žemę.
Ši kino juosta sulaukė puikių atsiliepimų už įtampos ir humoro derinį bei M. Damono aktorinį meistriškumą. Maistas filme „Marsietis“ atlieka labai svarbų vaidmenį. Šiame filme jis tampa tarsi išgyvenimo simboliu.
Naudodamas astronautų atliekas kaip trąšas, Markas sukuria mažą šiltnamį, kuriame galėtų auginti bulves ir papildyti savo maisto atsargas. Šis momentas atspindi jo išradingumą ir mokslo galimybes net ekstremaliomis sąlygomis.
Būtent dėl šios priežasties Vaida ir Laurynas pagamino patiekalą, kurio pagrindinis ingredientas yra bulvės. Jų šonine ir čederio sūriu įdarytas bulves su pikantišku krienų padažu bei lašinių pagardu išbandykite patys – šis patiekalas nuo stalo dings žaibiškai.
Šonine ir čederio sūriu įdarytos bulvės su krienų padažu
Įdarytoms bulvėms reikės:
- 10-12 vnt bulvių;
- Alyvuogių aliejaus;
- Apie 500 g šaltai rūkytos šoninės griežinėliais;
- Apie 200 g kiaulienos lašinių arba šoninės;
- Apie 200 g čederio sūrio;
- 1 poro;
- Kmynų „Sauda“;
- Prieskonių mišinio bulvėms „Sauda“;
- Druskos ir pipirų „Sauda“;
- Ryšulėlio svogūnų laiškų;
- Ryšulėlio krapų;
- Liofilizuotų česnakų „Super Garden“.
Padažui reikės:
- 5 v. š. grietinės;
- 1 v. š. krienų;
- 1 a. š. garstyčių;
- 1 v. š. citrinos sulčių;
- Druskos ir pipirų „Sauda“.
Gamyba:
Orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių. Bulvėse padarykite gilias įpjovas – mediniai pagaliukai padės neperpjauti iki galo. Bulves įtrinkite alyvuogių aliejumi ir „Saudos“ prieskonių mišiniu bulvėms. Dėkite bulves į skardą ir pašaukite į orkaitę maždaug valandai, kol bulvės pilnai iškeps.
Kol bulvės kepa, paskrudinkite šoninės griežinėlius. Jiems iškepus pasiruoškite pagardą. Kubeliais pjaustytą šoninę apkepkite keptuvėje, kol apskrus. Dėkite porus ir grūstus kmynus bei trumpai dar viską pakepkite. Iškepus pagardinkite svogūnų laiškais ir krapais.
Pasigaminkite padažą. Trintuvėje sumaišykite grietinę, krienus, garstyčias, citrinos sultis ir „Super garden“ liofilizuotus česnakus. Pagal skonį, jei trūksta, pagardinkite druska ir pipirais.
Bulvėms iškepus, į tarpelius dėkite griežinėliais pjaustytą čederio sūrį ir šoninę, o tuomet pašaukite į orkaitę kelioms minutėms ir kepkite, kol sūris išsilydys.
Serviruokite patiekalą: į lėkštę dėkite krienų padažo, ant jo iškeptą bulvę, o ant jos viršaus lašinių ir porų pagardą. Viską pagardinkite šviežiais žalumynais: svogūnų laiškais, krapais ir liofilizuotais česnakais. Skanaus! Patiekalas gamintas ir serviruotas induose iš „Gerduva.lt“.
„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!