• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sutikti Naujuosius metus su stilinga vakarėlio atmosfera ir prabangiais užkandžiais nereikalauja nei daug išlaidų, nei ilgų valandų virtuvėje.

Sutikti Naujuosius metus su stilinga vakarėlio atmosfera ir prabangiais užkandžiais nereikalauja nei daug išlaidų, nei ilgų valandų virtuvėje.

REKLAMA

Prekybos tinklas „Iki“ dalijasi 5 išradingomis idėjomis, kaip vos iš kelių produktų sukurti užkandžius, kurie atrodys prabangiai, sužavės skoniu, bet bus lengvai ir paprastai paruošiami net paskutinę minutę. Pasilepinkite ir leiskite savo svečiams mėgautis švente, neatskleidžiant paslapties, kaip lengvai tokį prašmatnų rezultatą pasiekėte.

Ketina tilpti iki 100 eurų biudžetą

Lapkritį atlikta lojalių minėto prekybos tinklo klientų apklausa parodė, kad vidutiniškai Naujųjų metų vaišėms ruošiamasi skirti apie 80 eurų, o 7 iš 10 ketina tilpti į iki 100 Eur biudžetą, rašoma pranešime spaudai.

„Pastebime, kad pirkėjų pasiruošimas Kalėdoms ir Naujiesiems metams skiriasi. Jeigu Kalėdoms daugelis atsigręžia į tradicinius patiekalus, skiria laiko jų ruošimui, tai Naujuosius metus dažnam norisi pasitikti įmantriau ir su mažiau darbo.

REKLAMA
REKLAMA

Pirkėjai ieško įdomesnių produktų, sūrių, užtepėlių, jau paruoštų užkandžių. Ypač išauga jūros gėrybių paklausa, žmonės mielai naudojasi nuolaidomis gurmaniškiems produktams. Akivaizdu, kad žmonės senuosius metus palydėti ir naujus sutikti nori šventiškai, įsimintinai – taupant ir laiką, ir pinigus“, – sako minėto prekybos tinklo komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.

REKLAMA

Jeigu svečiams norite palikti įspūdį ne tik gurmaniška kokybe, bet ir savo sugebėjimais virtuvėje – išbandykite vieną iš itin paprastų, tačiau prabanga alsuojančių kulinarų siūlomų receptų. Kiekvienam jų pakaks vos kelių produktų, nereikės jokių ypatingų įgūdžių, o ruoša užims visai mažai laiko.

Į prosciutto įvyniotos krevetės

Reikės: vytinto kumpio prosciuto di Parma, atitirpintų didžiųjų tigrinių krevečių, sviesto, šviežiai maltų pipirų, druskos.

REKLAMA
REKLAMA

Papildomai padažui: 4 šaukštų sviesto, 2 šaukštelių česnako granulių, druskos ir pipirų.

Gaminame:

1. Pašalinkite krevečių galvas, nulupkite, tačiau palikite uodegėles – bus patogiau valgyti. Kiekvieną krevetę įvyniokite į prosciutto. Lengvai aptepkite ištirpdytu sviestu, pabarstykite druska ir šviežiai maltais pipirais.

2. Kepkite orkaitėje, keptuvėje arba karšto oro gruzdintuvėje, kol krevetės bus rožinės spalvos, o prosciutto lengvai traškus. Patiekite šiltas su mėgstamu padažu arba susimaišykite savą iš visų ingredientų ir taip pat patiekite šiltą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šukutės, keptos svieste su trumais

Reikės: sviesto su trumais, 12 šukučių mėsos, druskos, pipirų, aliejaus kepimui, 3 česnako skiltelių, 1 šviežios citrinos, šviežių čiobrelių.

Gaminame:

1. Šukutes nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir prieš kepdami palikite 5-10 minučių kambario temperatūroje. Tuomet iš abiejų pusių pagardinkite druska ir pipirais.

REKLAMA

2. Įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės ugnies. Įpilkite aliejaus ir kaitinkite, kol jis bus karštas, bet nerūks. Sudėkite šukutes į keptuvę, nesutelkdami jų į vieną vietą, ir kepkite neapversdami 2-2½ minutės, kol apačioje susidarys auksinė plutelė.

3. Apverskite šukutes ir kepkite dar 2-2½ min. Paskutinę kepimo minutę į keptuvę įpilkite šaukštą sviesto su trumais, smulkinto česnako ir šviežių čiobrelių.

REKLAMA

4. Kai šukutės iškeps, perkelkite jas į lėkštę ir palikite pailsėti. Į tą pačią keptuvę įpilkite daugiau sviesto su trumais ir ant viršaus išspauskite šiek tiek citrinos sulčių. Leiskite sviestui ištirpti,

tuomet nugriebkite iš keptuvės parudavusius gabalėlius ir užpilkite ant paruoštų šukučių. Mėgaukitės rafinuotu patiekalu!

Traškūs saliamio kąsneliai

Reikės: itališko saliamio griežinėliais, fetos sūrio, slyvinių vynuoginių pomidoriukų, alyvuogių kalamata, šviežio baziliko, kaparėlių, graikiško alyvuogių aliejaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaminame:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Į keksiukų skardą įdėkite po gabalėlį saliamio, šiek tiek paspauskite ranka arba stikline, kad susidarytų „puodelis“. Kepkite orkaitėje 8-10 min. arba kol saliamis apskrus ir išlaikys formą. Kai saliamis iškeps, išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti ant grotelių.

2. Dubenyje sumaišykite trupintą fetą, alyvuoges, smulkintus pomidorus, nuplautus kaparėlius ir aliejų. Mišinį sudėkite į saliamio kąsnelius, pabarstykite šviežiais bazilikais ir skanaukite.

REKLAMA

Burata su mandarinais, raudonaisiais apelsinais ir granatų sėklomis

Reikės: burata sūrio, mandarinų, raudonųjų apelsinų, alyvuogių aliejaus, granatų sėklų, lukštentų pistacijų, juodųjų sezamo sėklų, citrinos žievelės, druskos, pipirų, šviežių mėtų.

Gaminame:

1. Kiekvienam mandarinui ir apelsinui nedideliu aštriu peiliu nupjaukite viršų ir apačią. Padėkite vaisių ant nupjautos pusės, tada nupjaukite žievelės, supjaustykite griežinėliais ir išimkite sėklas.

REKLAMA

2. Išdėliokite lėkštėje apelsinų ir mandarinų griežinėlius ratu, į vidurį įdėkite buratą. Viską apibarstykite granatų sėklomis, smulkintomis pistacijomis, juodųjų sezamų sėklomis, jei norite dar labiau išryškinti citrusų skonį – ir šviežios citrinos žievele. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais, pabarstykite mėtomis ir patiekite.

Pesto padažo eglutė su sūriu

Reikės: pesto padažo, 2 lakštų sluoksniuotos tešlos, čederio arba kito mėgstamo sūrio, 1 kiaušinio, sezamo sėklų, šviežiai maltų pipirų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gaminame:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C ir išklokite skardą kepimo popieriumi. Iš tešlos lakštų išpjaukite du vienodo dydžio pailgus didelius trikampius (galite pjaunant sudėti juos vieną ant kito, tačiau stenkitės kad jie nesuliptų. Plačiajame gale iš abiejų šonų šiek tiek nupjaukite tešlos atraižų, padarydami „medžio kotą“.

2. Ant vieno tešlos trikampio užtepkite pesto, pabarstykite tarkuoto sūrio ir uždenkite kitu tešlos trikampiu.

REKLAMA

3. Aštriu peiliu, pradėdami nuo smailiojo galo, iš abiejų pusių padarykite tolygiai išdėstytas įpjovas, kurios vis ilgėja link pagrindo. Būtinai palikite tarpą, einantį per vidurį, kaip „kamieną“. 

4. Kiekvieną juostelę paimkite į rankas ir lengvai pasukite. Jeigu norite, iš likusių atraižų išpjaunant „kotą“, išpjaukite dekoratyvines žvaigždutes ir išdėliokite ant tešlos.

5. Visą paviršių aptepkite plaktu kiaušiniu, pagal skonį pagardinkite druska pipirais ir pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite orkaitėje 20 minučių. Prieš patiekdami leiskite šiek tiek atvėsti. 

Vasario 16 d. 8 sezonas. Serija 24
Vasario 9 d. 8 sezonas. Serija 23
Vasario 2 d. 8 sezonas. Serija 22
Sausio 26 d. 8 sezonas. Serija 21
Sausio 19 d. 8 sezonas. Serija 20
Sausio 12 d. 8 sezonas. Serija 19
Sausio 5 d. 8 sezonas. Serija 18
Gruodžio 29 d. 8 sezonas. Serija 17
Gruodžio 22 d. 8 sezonas. Serija 16
Gruodžio 15 d. 8 sezonas. Serija 15
Gruodžio 8 d. 8 sezonas. Serija 14
Gruodžio 1 d. 8 sezonas. Serija 13
Lapkričio 24 d. 8 sezonas. Serija 12
Lapkričio 17 d. 8 sezonas. Serija 11
Lapkričio 10 d. 8 sezonas. Serija 10
Lapkričio 3 d. 8 sezonas. Serija 9
Spalio 27 d. 8 sezonas. Serija 8
Spalio 20 d. 8 sezonas. Serija 7
Spalio 13 d. 8 sezonas. Serija 6
Spalio 6 d. 8 sezonas. Serija 5
Rugsėjo 29 d. 8 sezonas. Serija 4
Rugsėjo 22 d. 8 sezonas. Serija 3
Rugsėjo 15 d. 8 sezonas. Serija 2
Rugsėjo 8 d. 8 sezonas. Serija 1
Birželio 2 d. 7 sezonas. Serija 22
Gegužės 26 d. 7 sezonas. Serija 21
Gegužės 19 d. 7 sezonas. Serija 20
Gegužės 12 d. 7 sezonas. Serija 19
Gegužės 5 d. 7 sezonas. Serija 18
Balandžio 28 d. 7 sezonas. Serija 17
Balandžio 21 d. 7 sezonas. Serija 16
Balandžio 14 d. 7 sezonas. Serija 15
Balandžio 7 d. 7 sezonas. Serija 14
Kovo 31 d. 7 sezonas. Serija 13
Kovo 24 d. 7 sezonas. Serija 12
Kovo 17 d. 7 sezonas. Serija 11
Kovo 10 d. 7 sezonas. Serija 10
Kovo 3 d. 7 sezonas. Serija 9
Vasario 25 d. 7 sezonas. Serija 8
Vasario 18 d. 7 sezonas. Serija 7
Vasario 11 d. 7 sezonas. Serija 6
Vasario 4 d. 7 sezonas. Serija 5
Sausio 28 d. 7 sezonas. Serija 4
Sausio 21 d. 7 sezonas. Serija 3
Sausio 14 d. 7 sezonas. Serija 2
Sausio 7 d. 7 sezonas. Serija 1
Gruodžio 31 d. 6 sezonas. Serija 17
Gruodžio 24 d. 6 sezonas. Serija 16
Gruodžio 17 d. 6 sezonas. Serija 15
Gruodžio 10 d. 6 sezonas. Serija 14
Gruodžio 3 d. 6 sezonas. Serija 13
Lapkričio 26 d. 6 sezonas. Serija 12
Lapkričio 19 d. 6 sezonas. Serija 11
Lapkričio 12 d. 6 sezonas. Serija 10
Lapkričio 5 d. 6 sezonas. Serija 9
Spalio 29 d. 6 sezonas. Serija 8
Spalio 22 d. 6 sezonas. Serija 7
Spalio 15 d. 6 sezonas. Serija 6
Spalio 8 d. 6 sezonas. Serija 5
Spalio 1 d. 6 sezonas. Serija 4
Rugsėjo 24 d. 6 sezonas. Serija 3
Rugsėjo 17 d. 6 sezonas. Serija 2
Rugsėjo 10 d. 6 sezonas. Serija 1
Birželio 4 d. 5 sezonas. Serija 37
Gegužės 28 d. 5 sezonas. Serija 36
Gegužės 21 d. 5 sezonas. Serija 35
Gegužės 14 d. 5 sezonas. Serija 34
Gegužės 7 d. 5 sezonas. Serija 33
Balandžio 30 d. 5 sezonas. Serija 32
Balandžio 23 d. 5 sezonas. Serija 31
Balandžio 16 d. 5 sezonas. Serija 30
Balandžio 9 d. 5 sezonas. Serija 29
Balandžio 2 d. 5 sezonas. Serija 28
Kovo 26 d. 5 sezonas. Serija 27
Kovo 19 d. 5 sezonas. Serija 26
Kovo 12 d. 5 sezonas. Serija 25
Kovo 5 d. 5 sezonas. Serija 24
Vasario 26 d. 5 sezonas. Serija 23
Vasario 19 d. 5 sezonas. Serija 22
Vasario 12 d. 5 sezonas. Serija 21
Vasario 5 d. 5 sezonas. Serija 20
Sausio 29 d. 5 sezonas. Serija 19
Sausio 22 d. 5 sezonas. Serija 18
Sausio 15 d. 5 sezonas. Serija 17
Sausio 8 d. 5 sezonas. Serija 16
Gruodžio 18 d. 5 sezonas. Serija 15
Gruodžio 11 d. 5 sezonas. Serija 14
Gruodžio 4 d. 5 sezonas. Serija 13
Lapkričio 27 d. 5 sezonas. Serija 12
Lapkričio 20 d. 5 sezonas. Serija 11
Lapkričio 13 d. 5 sezonas. Serija 10
Lapkričio 6 d. 5 sezonas. Serija 9
Spalio 30 d. 5 sezonas. Serija 8
Spalio 23 d. 5 sezonas. Serija 7
Spalio 16 d. 5 sezonas. Serija 6
Spalio 9 d. 5 sezonas. Serija 5
Spalio 2 d. 5 sezonas. Serija 4
Rugsėjo 25 d. 5 sezonas. Serija 3
Rugsėjo 18 d. 5 sezonas. Serija 2
Rugsėjo 11 d. 5 sezonas. Serija 1
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų