Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinį detektyvą“ bei „Vasaros hitą“.
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda. Šįkart šefas pagamino įdarytus jelapenus.
Antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms.
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su lašiša
Jums reikės:
- 200 g. špinatų;
- 2 vnt. šaloto svogūnų;
- 1 a.š. kapotų česnakų;
- 500 g. šviežios lašišos;
- druskos pagal skonį;
- juodų kvapniųjų pipirų pagal skonį;
- 200 g. ožkų sūrio;
- 2 v. š. garstyčių ir medaus padažo;
- 6 vnt. lakštų sluoksniuotos tešlos;
- saujelės miltų;
- 1 vnt. kiaušinio.
Pirmiausia, smulkiais kubeliais supjaustome šaloto svogūnus. Į įkaitintą keptuvę dedame sviesto, suberiame supjaustytus šaloto svogūnus, kapotus česnakus ir šiek tiek apkepame. Po to į keptuvę sudedame špinatus. Šiek tiek apkepę paliekame atvėsti.
Pasiruošiame lašišą: ją supjaustome juostelėmis, beriame druskos ir juodų kvapniųjų pipirų pagal skonį.
Ruošiame užtepėlę tešlai: imame ožkų sūrį, sudedame garstyčių ir medaus padažą ir išmaišome. Imame sluoksniuotą tešlą, apiberiame miltais, šiek tiek iškočiojame ir patepame pasigamintu sūrio, garstyčių bei medaus kremu.
Sudedame lašišą, apkeptus špinatus su svogūnais ir česnakais, gražiai suvyniojame ir supjaustome apvaliais gabaliukais. Sudedame į kepimo skardą ir kepame 25-30 min., 170 laipsnių temperatūroje. Skanaus!
„Su Robertu lengviau“ – sekmadieniais, 10:30 val., tik per TV3!