Tešlai: 450–500 g miltų; 200 g sviesto (galima perpus su kepinių margarinu); 4 valg.š. grietinės; žiupsnis druskos.
Įdarui: ~ 0.5 l virtų grybų; 1 svogūnas; 1/2 morkos; druska; pipirai; truputis aliejaus; kiaušinis aptepimui.
GAMINIMAS
Miltus išsijojame į dubenį, vis pamiltuojant sutarkuojame šaltą sviestą burokine tarka ir ranka trupiname miltus su sviestu iki trupinukų. Sudedame grietinę ir suminkome tešlą. Tešlą suspaudžiame į rutulį ir padedame į šaldytuvą mažiausiai 2 val.
Grybus sumalame stambiai arba susmulkiname peiliu. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame. Svogūną ir morką pakepiname, sudedame grybus, druską, pipirus. Atvėsiname.
Tešlą susiskirstome į nedidelius apvalis vienodus gabalėlius. Juos kočiojame, dedame įdaro ir užlankstome vokeliu arba kaip kibinus. Padarytus pyragėlius dedame į kepimo popierium išklotą blėtelę, aptepame išplaktu kiaušiniu, galime apibarstyti sezamu, kmynais ar žolelėmis. Kepame iki 180–190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20–30 min, kol gražiai pagelsta. Puikus užkandis namuose, vakarėlyje, kelionėje ar iškyloje gamtoje.
Autorius: tinklaraštis Taip norėjau