• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Esu įsitikinusi, kad svarbiausia ne naujų receptų paieškos, o senų receptų tobulinimas. Juk didžiausias džiaugsmas aplanko dar neragautas, bet iki skausmo žinomų patiekalų variacijas. Jeigu jau prakalbau apie eksperimentus samčių, šakučių ir šaukštų pasaulyje, tai pasidalinsiu šiuo atrodo iki skausmo puikiai žinomo recepto variantu. Žolelės šiam patiekalui suteikia kitą lygmenį, o pati mėsa gaunasi minkšta, sultinga ir labai kvapni“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

„Esu įsitikinusi, kad svarbiausia ne naujų receptų paieškos, o senų receptų tobulinimas. Juk didžiausias džiaugsmas aplanko dar neragautas, bet iki skausmo žinomų patiekalų variacijas. Jeigu jau prakalbau apie eksperimentus samčių, šakučių ir šaukštų pasaulyje, tai pasidalinsiu šiuo atrodo iki skausmo puikiai žinomo recepto variantu. Žolelės šiam patiekalui suteikia kitą lygmenį, o pati mėsa gaunasi minkšta, sultinga ir labai kvapni“, – rašo tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta.

REKLAMA

Ingredientai:

  • 3 vištienos krūtinėlės;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 1 šaukštas bulvių krakmolo;
  • 2 kiaušiniai;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 1 šaukštelis česnako granulių;
  • 1/2 šaukštelio džiovinto čiobrelio;
  • 1/2 šaukštelio džiovinto raudonėlio;
  • 1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių.

Vištienos krūtinėlę perpjauname pusiau ir išmušame (nereikia labai plonai). Kiekvieną vištienos kepsnį gerai ištriname druska, pipirais, čiobreliu, raudonėliu, česnako granulėmis ir rūkyta paprika.

Apvoliojame plaktame kiaušinyje ir miltuose bei krakmolo mišinyje. Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepame iš abiejų pusių, kol gražiai apkeps.

REKLAMA
REKLAMA

Vištienos krūtinėlė (Nuotr. Samčio užrašai)

Masė krūtinėlės užkepimui:

  • 4 marinuoti agurkėliai ir 1 šaukštelis jų skysčio;
  • 100 g fermentinio sūrio;
  • 2 šaukštai majonezo.

Agurkėlius supjaustome nedideliais kubeliais arba griežinėliais, pilame skystį, dedame tarkuotą sūrį, majonezą ir gerai išmaišome.

Į kepimo skardą dedame vištienos kepsnius ir uždedame paruoštą sūrio ir agurkėlių masę. Dedame į orkaitę ir kepame 200 laipsnių apie 10 minučių, kol sūris gražiai išsilydo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų