Kukuliams reikės:
- 1 kg maltos kalakutienos
- Svogūno
- Kelių skiltelių česnako
- Indelio tepamo sūrio
- Kiaušinio
- Kelių riekių baltos duonos
- Džiovintų prieskoninių žolelių
- Druskos
- Sezamo sėklų
- Teriyaki padažo
Gaminimo eiga:
Svogūną ir česnaką supjaustykite labai smulkiai. Maltą kalakutieną įdėkite į dubenį ir ten pat sudėkite susmulkintą svogūną, česnakus, tepamą sūrį, kiaušinį, piene išmirkytą baltą duoną bei prieskonius ir druską. Viską gerai išminkykite, patogiausia tai daryti rankomis, kad visi ingredientai išsimaišytų, o prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
Drėgnomis rankomis suformuokite graikinio riešuto dydžio kukulius ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kukulius pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 20–25 minutes 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Teriyaki padažą supilkite į nedidelį puodą ir užvirkite. Nukelkite puodą nuo viryklės ir užpilkite ant karštų kukulių. Kukulius gerai išmaišykite su padažu, pabarstykite sezamo sėklomis ir patiekite su virtais ryžiais ir brokoliais.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.











































































































































































































































































































