Šie kepsneliai puikiai tinka ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip salotų priedas ar net augalinis burgeris.
Reikės (apie 10 kepsnelių):
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių (240 g.)
- Pusės vidutinio dydžio svogūno
- 3 česnako skiltelių
- 60 g. tofu
- 50 g. kvietinių miltų
- 2 šaukštų maistinių mielių
- 0,5 šaukštelio kumino
- 1 šaukštelio paukštienos prieskonių (ar kitų pasirinktų)
- 1 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos prieskonių
- Šiek tiek šviežių petražolių
- Žiupsnio pipirų
- Maltų džiūvėsėlių
- Aliejaus kepimui
Kaip gaminti:
- Susmulkinti svogūną ir česnaką. Į indą sudėti visus ingredientus, išskyrus džiūvėsėlius ir aliejų. Sumalti rankiniu ar kitu trintuvu iki daugmaž vientisos masės.
- Įkaitinti keptuvę su aliejumi (aliejus turėtų padengti visą keptuvę). Iš tešlos suformuoti kepsnelius – maždaug po 1 šaukštą masės delnuose suformuoti į rutulį ir suspausti iki blyno formos (apie 1-1,5 cm storio).
- Kiekvieno kepsnelio abi puses apvolioti džiūvėsėliuose ir dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Apkepti abi kepsnelių puses, kol paruduos.
Skanaus!
Už receptą dėkojame organizacijai „Gyvi gali“ ir Plantasticka