Porcijos 4. Užtruksite apie 30 min: 1 kg maltos žuvies; 1 kiaušinis; 0,5 a. š. česnako granulių; 1 a. š. persilado prieskonių; 200 ml grietinėlės; 3 v. š. kukurūzų miltų; 1 v. š. smulkintų krapų; Žiupsnis druskos; Žiupsnis baltųjų pipirų; Aliejaus, kepimui.
Troškinimui: 0,5 l vandens; 30 g sviesto; 200 ml grietinėlės; 1 v. š. kukurūzų miltų; 2 v. š. smulkintų krapų; 2 lauro lapai; Žiupsnis druskos.
Į žuvies faršą įmušame kiaušinį, suberiame prieskonius, miltus, supilame grietinėlę. Masę gerai išmaišome.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Formuojame kąsnio dydžio rutuliukus ir apkepame iš visų pusių, po pora min. Žinoma galima kepti ir didesnius kotletus, bet aš panorau visai mažyčių.
Iškeptus žuvies kotletus sudedame į prikaistuvį. Užpilame vandeniu maišytu su grietinėle ir kukurūzų miltais. Įberiame druskos ir lauro lapą. Kotletus patroškiname apie 10 min. Pabarstome smulkintais krapais. Valgėme su bulvių koše.