Reikės: 1 cukinija; 1 kiaušinis; 200 g grūdėtos varškės; 2 v. š. miltų; žiupsnis druskos; šlakelis aliejaus, kepimui; 1 v. š. žalumynų: krapai, svogūnų laiškai, bazilikai, petražolės.
Padažui: apie 0,5 l voveraičių; 1 svogūnas; 30 g sviesto; 150 ml grietinėlės; žiupsnis druskos; žiupsnis juodųjų pipirų; šiek tiek krapų ir svogūnų laiškų.
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. Nuspaudžiame skystį. Mušame kiaušinį, beriame žalumynus, miltus, varškę ir druską. Masę gerai išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų. Šaukštu dedame masės. Kepame ant silpnos kaitros iš abiejų pusių, uždengus keptuvę dangčiu.
Kitoje keptuvėje ištirpiname sviestą. Sudedame smulkintą svogūną. Pakepiname, kol šis suminkštės. Sudedame voveraites. Pabarstome druska, pipirais. Pakepiname keletą min. Supilame grietinėlę, sudedame žalumynus. Pakaitiname dar apie 5 – 10 min.
Blynus patiekiame su voveraičių padažu. Skanių vasaros atradimų.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!