Įdarui reikės:
- 1 valg. š. sviesto
- 1 vnt. didelio šalotinio svogūno
- 3–4 vnt. skiltelių česnako
- 400 g rudųjų pievagrybių
- 200 g šitake grybų
- 100 g parmezano sūrio
- Ryšulėlio šviežių petražolių
- Šiek tiek juodųjų pipirų
- 50 g kreminio sūrio
- 400 g filo tešlos
Taip pat reikės:
- 200 g tirpinto ghee sviesto
- Šiek tiek panko džiūvėsėlių
Gaminimo eiga:
Paruoškite įdarą. Įkaitintoje keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir sudėkite smulkiai pjaustytą šalotinį svogūną. Kepkite apie 7 minutes ant vidutinės kaitros, kol svogūnas nuskaidrės. Suberkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar apie 2 minutes. Tada suberkite vidutinio dydžio gabalėliais pjaustytus grybus ir kepkite apie 12–15 minučių, kad išgaruotų kuo daugiau drėgmės ir grybai skaniai paskrustų.
Į iškepusius ir atvėsusius grybus suberkite smulkintas petražoles, smulkiai tarkuotą kietąjį ir kreminį sūrį, įberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų, gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Jei reikia, įberkite šiek tiek.
Suformuokite pyragėlius. Paimkite filo tešlos lakštą, ištepkite tirpintu sviestu bei pabarstykite su šiek tiek panko džiūvėsėlių. Ant viršaus dėkite antrą tešlos lakštą, patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvesėliais. Tą patį pakartokite ir su trečiuoju tešlos lakštu. Uždėję ketvirtą lakštą dėkite ketvirtadalį pasiruošto grybų įdaro ir vyniotinio principu sulankstykite tešlą į pailgą pyragėlį (jeigu norite, galite naudoti mažiau tešlos lakštų arba dėti daugiau grybų įdaro). Suformuotus pyragėlius aptepkite tirpintu sviestu ir dėkite kepti į iki 200 °C laipsniu įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 10 minučių be ventiliatoriaus funkcijos ir 5 minutes su, kol pyragėliai įgaus gražią gintarinę spalvą.
Iškepusius pyragėlius su grybais galite patiekti kaip šiltą patiekalą ar šaltą užkandį.
Kaip tiksliau suvynioti grybų pyragėlius pamatykite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Gardu Gardu“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Gardu Gardu“.