Jums reikės:
- 700 gr bulvių,
- 2 kiaušinių,
- 4 v.š. (kupinų) miltų +1 v.š. apibarstymui,
- druskos,
- 240 gr virtos, keptos mėsos arba karšto rūkymo kumpio,
- 1 nedidelio svogūno,
- 5 pipirų mišinio,
- druskos,
- lydyto sviesto.
Bulves išvirkite su lupena ir atvėsinkite. Keptuvėje su nedideliu kiekiu (1/2 v.š.) lydyto sviesto apkepkite svogūną iki geltonumo. Atvėsusias bulves nulupkite ir sumalkite mėsmale. Ta pačia mėsmale tačiau jau į atskirą dubenį sumalkite mėsą.
Keptus svogūnus sudėkite į maltą mėsą, įberkite pipirų ir truputį druskos (žinoma, jei tik reikia). Į dubenį su maltomis bulvėmis supilkite su trupučiu druskos paplaktus kiaušinius ir gerai išmaišykite bulves. Suberkite miltus ir viską greitai permaišykite.
Ant darbastalio paberkite miltų. Suformuokite 6 bulvių masės rutulėlius, sudėkite juos ant pabertų miltų. Iš maltos mėsos taip pat suformuokite 6 pailgus ir truputį plokščius maltinukus.
Delnu palieskite truputį miltų ir bulvinį rutulėlį padarykite plokščią. Į jį dėkite mėsą ir iš visų pusių apspauskite, kad uždengti visą mėsos maltinuką. Taip padarykite su visais 6 bulviniais kukuliais paverčiant juos į žemaičių blynus.
Į įkaitintą keptuvėje įdėkite 1–2 v.š. lydyto sviesto ir apkepkite blynus iš abiejų pusių. Blynus aš visada baigiu kepti orkaitėje įkaitintoje iki 190 laipsnių temperatūros. Į orkaitės skardą įtieskite kepimo popierių ir sudėkite apkeptus blynus.
Supilkite ant jų keptuvėje likusį sviestą. Kepkite vieną kartą apverčiant 20–25 min.. Jei blynus kepsite keptuvėje visą kepimo laiką, kepkite ant nedidelės kaitros uždengę dangčiu. Žemaičių blynus valgykite su sviesto–grietinės padažu arba grybų padažu.