Reikės: 1 nedidelės cukinijos, 180 gr varškės, 1 obuolio, 1 kiaušinio, 1 - 2 a.š. cukraus ( pagal skonį ), 3–4 v.š. miltų (naudojau avižinius miltus), žiupsnelio druskos, aliejaus kepimui.
Cukinijos varškėčių receptas
Cukiniją sutarkavau burokine trintuve, skystį nupyliau. Obuolį irgi sutarkavau burokine trintuve. Dubenyje sutryniau varškę su kiaušiniu ir cukrumi. Į varškės masę sudėjau tarkuotą cukiniją, obuolį, subėriau miltus ir gerai išmaišiau. Jei naudosite kvietinius miltus, jų gali reikėti daugiau.
Iš masės formavau varškėčius ir juos kepiau keptuvėje, ant kokosų aliejaus, vis pavartant iki iškeps. Iš recepte nurodytų produktų kiekio gavosi 8 varškėčiai.
P.S. Varškėčius galite patiekti su uogiene, šviežiai trintomis uogomis, grietine ar natūraliu jogurtu arba valgyti su medumi.