• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

REKLAMA

Pristatome paprasto pagaminimo sveikuoliškus augalinius blynus su grikiais. Grikių į blynus pagal poreikį galima dėti ir keliais šaukštais daugiau.

Baltymingi grikių blynai

Ko reikės (tešlai): 6 šaukštų grikių (pernakt užmerkti arba išvirti); 1 šaukšto kvietinių miltų; 1 šaukšto linų sėmenų; apie pusės puodelio avinžirnių; įvairių prieskonių; keleto saulėje džiovintų pomidorų; pusės šaukštelio garstyčių; šaukštelio pomidorų padažo; šlakelio sojų pieno.

Pagardams: sojos grietinėlės; druskos; krapų; salotų: patikusi kombinacija – sultenė, svogūno laiškai, pomidorai ir kalafijoras.

REKLAMA
REKLAMA

 

Eiga: Sutriname visus tešlos ingredientus. Iš gautos masės formuojame blynelius ir kepame ant sausos keptuvės. Blynus apipilame sojos grietinėle su šiek tiek druskos, krapais bei „panardiname“ tarp salotų.

REKLAMA

Skanaus!

Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę ieškokite naujų ir įdomių receptų!

Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Sporto Skonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų