Pristatome paprasto pagaminimo sveikuoliškus augalinius blynus su grikiais. Grikių į blynus pagal poreikį galima dėti ir keliais šaukštais daugiau.
Baltymingi grikių blynai
Ko reikės (tešlai): 6 šaukštų grikių (pernakt užmerkti arba išvirti); 1 šaukšto kvietinių miltų; 1 šaukšto linų sėmenų; apie pusės puodelio avinžirnių; įvairių prieskonių; keleto saulėje džiovintų pomidorų; pusės šaukštelio garstyčių; šaukštelio pomidorų padažo; šlakelio sojų pieno.
Pagardams: sojos grietinėlės; druskos; krapų; salotų: patikusi kombinacija – sultenė, svogūno laiškai, pomidorai ir kalafijoras.
Eiga: Sutriname visus tešlos ingredientus. Iš gautos masės formuojame blynelius ir kepame ant sausos keptuvės. Blynus apipilame sojos grietinėle su šiek tiek druskos, krapais bei „panardiname“ tarp salotų.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę ieškokite naujų ir įdomių receptų!
Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui Sporto Skonis.