Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir projektu „Nori gali“ padėsime Jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.
Obuolių ir saulėgrąžų duona
Naminė duona yra nuostabus dalykas. O kai ji obuolių skonio – išvis tobula! Šis 7 ingredientų nedidelis kepaliukas puikiai tiks pusryčiams prie kavos ar arbatos.
1 asmeniui, nedideliam kepaliukui pagaminti reikės:
½ puodelio kvietinių miltų (geriausiai pilno grūdo); ½ puodelio obuolių tyrės; 1 v. š. skysto saldiklio (datulių, klevų, agavų sirupo); 1 čija arba linų sėmenų „kiaušinio“ (3 šaukštai vandens + šaukštas sėmenų, sumaišius palikti pastovėti apie 10 min); ¼ a. š. kepimo miltelių; ¼ puodelio + saujos saulėgrąžų sėklų; 1 a. š. cinamono.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
2. Sumaišykite miltus, cinamoną, saulėgrąžų sėklas (prieš tai sumalkite), kepimo miltelius atskirame inde
3. Kitame inde sumaišykite likusius, skystus ingredientus.
4. Sudėkite ir išmaišykite abu turinius viename inde.
5. Ant viršaus užbarstykite saują saulėgrąžų sėklų ir kepkite orkaitėje 30 minučių, po to leiskite atvėsti 5 minutes.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Kiekvieną savaitę mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių receptų! Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @sima.cooks.