Žolininkas Marius Lasinskas sako, kad būtent jos padės praturtinti organizmą reikalingiausiais mikro ir makro elementais.
„Jų nauda yra neišmatuojama, tačiau reikia žinoti vieną svarbų dalyką. Jų padauginti negalima tuo atveju, jeigu turite problemų su inkstais arba sergate lėtinėmis inkstų ligomis. Rūgštynės sudaro geresnes sąlygas inkstų akmenėliams susidaryti.
Kaip ir vartojant kiekvieną žolelę, žinokite, kad rūgštynes reikia valgyti 7 dienas iš eilės ir 3 dienas padaryti pertrauką. Ši taisyklė galioja kalbant apie kiekvieną augalą arba vaistažolę“, - sako žolininkas.
Nors dauguma lietuvių iš rūgštynių verda sriubą, jas deda į troškinius arba kokteilius, M.Lasinskas pataria jas valgyti visiškai šviežias, tik nuskintas.
Jums reikės:
2 puodelių smulkintų rūgštynių, 3 bulvių, pusantro litro vištienos sultinio, nedidelio gabalėlio šaltai rūkytos mėsos, 2 lauro lapelių, pusės svogūno, 25 gramų sviesto, 1 arbatinio šaukštelio mišinio, druskos, pipirų pagal skonį.
Pateikimui:
2 virtų kiaušinių, grietinės, žolelės pagal skonį.
Svogūną pakepinti svieste, kol suminkštės. Užpilti sultiniu, dėti bulves iš rūkytą mėsą, lauro lapus ir prieskonius.
Virti ant silpnos ugnies, kol bulvės suminkštės. Apie 15 min.
Išimti mėsą ir suberti smulkiai kapotas rūgštynės, leisti minutė pavirti. Išgriebti lauro lapelius.
Pateikti su dideliu šaukštu grietinės, ir gabalėliu virto kaušinio.
Šaltinis: http://skanuskasneliai.blogspot.com/