Porcijos 3. Užtruksite apie 40 min: 1 burokėlis; 1 morka; 1 svogūnas; 0,5 stiklinė žalių lęšių; Šlakelis aliejaus; Žiupsnis druskos; Žiupsnis juodųjų pipirų; 100 g pievagrybių; 3 silkės filė.
Lęšius užpilame vandeniu ir užkaičiame virti. Verdame apie 15 min, kol išvirs. Daržoves nulupame. Burokėlį ir morką sutarkuojame stambesniais šiaudeliais, svogūną pasmulkiname, pievagrybius supjaustome riekelėmis. Keptuvėje įkaitiname aliejų.
Suberiame smulkintas daržoves ir pakepiname, kol jos šiek tiek suminkštės, bet išliks traškios. Sudedame pievagrybius į keptuvę. Pakepiname apie 5 min. Suberiame druską, pipirus, išvirtus lęšius. masę gerai išmaišome. Nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname. Mišrainę patiekiame kartu su silkės filė juostelėmis.