• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ieškote patiekalų, kuriuos galėtumėte pagaminti iš šviežių bulvių? Tuomet nieko nelaukite ir išbandykite tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorės Dalios rekomenduojamą bulvių mišrainę. 

Ieškote patiekalų, kuriuos galėtumėte pagaminti iš šviežių bulvių? Tuomet nieko nelaukite ir išbandykite tinklaraščio „Gera virtuvė“ autorės Dalios rekomenduojamą bulvių mišrainę. 

REKLAMA

Jums reikės:

  • 450 gr virtų bulvių,
  • 150 gr fetos sūrio,
  • 3- 5 mažių spalvotųjų pipirų,
  • 1 skardinės žaliųjų alyvuogių su migdolais,
  • 4 v.š. alyvuogių aliejaus,
  •  0,5 citrinos,
  • 1 žiupsnelio druskos,
  • 1 a.š. juodųjų kmynų (juodgrūdės) sėklų,
  • 0,5 a.š. maltos kalendros,
  • 0,5 a.š. paprikos miltelių,
  • 3 askaloninių česnakų,
  • 1 plokščialapių petražolių

Atvėsusias bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.

Paprikas nuplaukite, išimkite stiebus ir baltas sėklas, supjaustykite smulkiais žiedeliais,

Alyvuoges nusausinkite ir stambiai supjaustykite. Nutarkuokite citrinos žievelę.

Askaloninius česnakus ir petražoles smulkiai supjaustykite.

Sutrupinkite arba supjaustykite kubeliais fetos sūrį.

Viską berkite į dubenį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinę druska, pipirais ir keliais citrinos sulčių išspaudimais, laisvai sumaišykite.

Uždenkite maistine plėvele ir leiskite salotoms kalias valandas pabūti šaldytuve, kad skoniai tolygiai pasiskirstytų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų