Jums reikės:
- 450 gr virtų bulvių,
- 150 gr fetos sūrio,
- 3- 5 mažių spalvotųjų pipirų,
- 1 skardinės žaliųjų alyvuogių su migdolais,
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus,
- 0,5 citrinos,
- 1 žiupsnelio druskos,
- 1 a.š. juodųjų kmynų (juodgrūdės) sėklų,
- 0,5 a.š. maltos kalendros,
- 0,5 a.š. paprikos miltelių,
- 3 askaloninių česnakų,
- 1 plokščialapių petražolių
Atvėsusias bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais griežinėliais.
Paprikas nuplaukite, išimkite stiebus ir baltas sėklas, supjaustykite smulkiais žiedeliais,
Alyvuoges nusausinkite ir stambiai supjaustykite. Nutarkuokite citrinos žievelę.
Askaloninius česnakus ir petražoles smulkiai supjaustykite.
Sutrupinkite arba supjaustykite kubeliais fetos sūrį.
Viską berkite į dubenį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pagardinę druska, pipirais ir keliais citrinos sulčių išspaudimais, laisvai sumaišykite.
Uždenkite maistine plėvele ir leiskite salotoms kalias valandas pabūti šaldytuve, kad skoniai tolygiai pasiskirstytų.