Reikės: 2 vidutinio dydžio burokėlių, 2 vidutinio dydžio bulvių; 440 g tamsių ar šviesių konservuotų mažų pupelių; 2 nedidelių raugintų agurkų; 0,5 vidutinio dydžio svogūno; 1 maža sauja susmulkintų šviežių petražolių; druskos; juodųjų pipirų; saulėgrąžų aliejaus (kepimui).
Burokėlių, bulvių ir pupelių mišrainės receptas
Atskiruose puoduose išverdame bulves ir burokėlius su lupyna (tik nepervirkite, kad daržovės nebūtų labai minkštos). Paliekame visiškai atvėsti, po to nulupame.
Svogūną nulupame, susmulkiname. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname pora šauktų aliejaus, sudedame svogūną ir kepiname, kol svogūnas pasidaro gražios, auksinės spalvos. Jei reikia, papildomai įpilame aliejaus. Paliekame atvėsti.
Bulves, burokėlius ir raugintus agurkus supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į vieną dubenį.
Nuo pupelių nupilame skystį. Sudedame į dubenį su daržovėmis.
Svogūnus sudedame į mišrainę kartu su aliejumi. Pagardiname petražolėmis, druska, pipirais ir lengvai išmaišome. Skanaus!