Mišrainei reikės: 200 g silkės file aliejuje; 1 didelės bulvės; 1 didelės morkos; 1 vidutinio dydžio burokėlio; 1 mažo mėlynojo svogūno; 2 virtų kiaušinių; 6 valg. š. majonezo; druskos; juodųjų pipirų.
Bulvę ir morką išverdame viename puode (nereikia nulupti). Verdame, kol daržovės suminkštėja. Po to išimame iš vandens ir paliekame atvėsti. Atvėsusias daržoves nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Susmulkintą morką atskirame indelyje sumaišome su šiek tiek druskos ir pipirų.
Burokėlį išverdame taip pat su lupyna, po to išimame iš vandens, paliekame atvėsti. Tada nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Svogūną nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Kiaušinius nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Silkę nusausiname popieriniu rankšluosčiu, supjaustome nedideliais kubeliais.
Sluoksniavimas – didelėje lėkštėje pirmiausia sudėliojame skritulį iš bulvių, tada ant jų dedame silkę, po to svogūną, aptepame 1 valg. š. majonezo. Tada dedame susmulkintą morką ir ant jų burokėlį. Burokėlio sluoksnį apibarstome trupučiu druskos. Viso sluoksniavimo metu reikia suformuoti apvalius šonus ir gerai prispausti daržoves. Mišrainę dedame į šaldytuvą pastovėti keletai valandų. Po to viršų aptepame 5 valg. š. majonezo, apibarstome sutarkuotais kiaušiniais ir iškart patiekiame. Skanaus!
>> Jei burokėlius aptepsite majonezu ir patieksite vėliau, tuomet majonezas nusidažys rausva spalva, tad silkę reikėtų patiekti iškart suteptą majonezu.
>> Jei nemėgstate šviežio svogūno mišrainėse, tuomet galite jį pakepinti su trupučiu aliejaus.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!