Kai pritrūksta idėjų, ką greitai pagaminti pusryčiams, šis patiekalas – puiki išeitis. Siūlome išbandyti šią, užjūriuose populiarią – „overnight oats", kitaip tariant – tai pati per naktį pasigaminanti avižų košė.
Ir iš tiesų užtruksite vakare mažiau nei minutę viską susimaišyt, o ryte galėsite pasimėgauti skaniais pusryčiais. Ypač tokia košė tinka keliaujant, nes gaminti, tiesiogine prasme nieko nereikia, rašoma spaudos pranešime.
Receptas
Vienai porcijai jums reikės:
pusės puodelio stambių avižinių dribsnių; nugriebto šaukšto čija sėklų; puodelio augalinio pieno; pasirinkti saldiklio pagal skonį (tinka rudas cukrus, sirupai); priedų košei gardinti (riešutai, vaisiai, sėklos ir pan.).
Kaip gaminti:
Viską sumaišote, dedate į šaldytuvą, o ryte gardinate bet kokiais šviežiais ar džiovintais ar šaldytais vaisiais, uogomis, žemės riešutų ar kokiu kitu sviestu, taip pat tinka jogurtas, šokoladas, bet kas saldaus.
Ši košė gaminta su čija sėklomis, o joms išbrinkti reikia šiek tiek daugiau augalinio pieno. Jei gaminsite be čija sėklų – avižinių dribsnių ir pieno santykis turėtų būti vienodas.
Skanaus!
Šių receptų publikavimas – ne pelno siekiančios organizacijos „Gyvi gali“ projekto „Nori gali“ dalis. Projektas įkvepia augalinio – sotaus ir skanaus – maisto atradimams. Už šios savaitės receptą dėkojame tinklaraščiui @everyspecialday.