Reikės: 3,5 kg išdarinėtų cukinijų; 2 kg pomidorų; 3 didelių svogūnų; 5 didelių česnako skiltelių; 5 čili pipirų (jei norisi aštrumo); 100–120 g cukraus; 50 ml aliejaus; 1 v.š. maltos raudonosios paprikos; 2–3 v.š. druskos.
Į didelį puodą supilkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytus svogūnus, smulkiai pjaustytus česnakus ir pakepkite keletą minučių.
Kai šiek tiek suminkštės, berkite kubeliais pjaustytus pomidorus, cukinijas, čili paprikas, supilkite cukrų, raudonąją papriką, druską ir viską troškinkite nuo užvirimo ~30–40 min. Laikas priklausys nuo to, kokio minkštumo norite, kad liktų cukinijos.
Viską sudėkite į iškaitintus ir sausus stiklainius, užsukite dangteliais. Apverskite dangteliais žemyn, palikite per naktį atvėsti. Laikykite vėsioje vietoje arba šaldytuve.