Citrininiam kremui reikės:
- 4 kiaušinių
- 4 kiaušinių trynių
- 250 gr cukraus
- 115 gr sviesto
- 3 citrinų
Kremui reikės:
- 300–400 gr. Sausainių „Lady Fingers“
- 500 gr maskarponės sūrio
- 250 gr riebios grietinėlės
Sirupui reikės:
- 250 gr vandens
- 100 gr cukraus
- 2 citrinų
- Kelių šaukštų citrininio likerio „Limoncello“
Gaminimo eiga:
Paruoškite citrininį kremą. Kiaušinius, kiaušinių trynius ir cukrų supilkite į puodą, ir gerai išmaišykite plakimo šluotele. Į tą patį puodą supilkite iš citrinų išspaustas sultis ir sudėkite smulkiai sutarkuotą citrinų žievelę. Puodą pastatykite ant viryklės ir kaitinant ant vidutinės kaitros, nuolat maišykite plakimo šluotele. Kaitinkite, kol kremas sutirštės. Puodą nuimkite nuo viryklės ir perkoškite per sietelį. Kremą supilkite į dubenį ir tuoj pat sudėkite sviestą bei gerai išmaišykite. Kremą uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve.
Paruoškite sirupą. Į puodą supilkite vandenį, cukrų. Citrinų žievelę nulupkite, o sultis išspauskite ir viską sudėkite į tą patį puodą. Pastatykite ant viryklės ir pakaitinkite, kol užvirs ir ištirps visas cukrus. Sirupą perkoškite ir supilkite į dubenėlį, palaukite, kol atvės, ir supilkite likerį.
Paruoškite kremą. Maskarponės sūrį gerai išmaišykite, kad taptų vientisas, ir į jį supilkite pusę citrininio kremo. Išmaišykite iki vientisos masės. Grietinėlę išplakite ir sudėkite į kremą. Atsargiai išmaišykite.
Suformuokite desertą. Sausainius pamirkykite į sirupą ir išdėliokite pirmąjį sluoksnį inde, kuriame ir patieksite desertą. Ant viršaus sudėkite pusę paruošto kremo ir išlyginkite paviršių. Sudėkite antrąjį sluoksnį sausainių pamirkytų sirupe, o ant viršaus likusį kremą. Gerai išlyginkite paviršių ir supilkite likusį citrininį kremą. Išlyginkite paviršių, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve per naktį.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.