O Gian Luca šeštadienio rytą pradės nuo pusryčių – izraelietiškos kiaušinienės šakšuka. Tai puikus būdas neišeinant iš namų keliauti po pasaulį. Reikės visai nedaug ir dieviško skonio patiekalas jau garuos ant stalo.
Susitinkame šeštadienį 9.00 val. laidoje „Gardu Gardu“ per žiūrimiausią TV3 televiziją!
Šakšuka
Jums reikės:
• ½ didelio svogūno • 2 skiltelių česnako • 1 didelės saldžiosios paprikos • 1 čili pipiro • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse • 2 šaukštelių malto kumino • 1 šaukštelio saldžios paprikos miltelių • druskos • šviežiai grūstų juodųjų pipirų • 4-6 didelių kiaušinių • Persillade prieskonių
Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų, įdėti česnako skilteles ir susmulkintą svogūną. Pakepinus suberti susmulkintą saldžiąją papriką ir dar kepinti apie 7 min. Tuomet supilti smulkintus pomidorus savo sultyse. Išilgai perpjauti čili pipirą ir įdėti į padažą.
Įberti saldžiosios paprikos miltelių, kumino, žiupsnį druskos, pabarstyti šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir troškinti atidengtoje keptuvėje ant vidutinės kaitros apie 8-10 minučių, kartkartėmis pamaišant, kol dauguma skysčio išgaruos ir masė taps tiršta. Pomidorų masės paviršiuje padaryti šešias duobeles. Į jas atsargiai įleisti po kiaušinį. Paberti Persillade prieskoniais. Kepti orkaitėje 180 °C apie 7 min., kol kiaušinių baltymai išvirs, o tryniai sutirštės.
Valgyti su skrudinta ciabatta duona.
Karamelinis obuolių pyragas
Bretoniškai tešlai reikės:
• 125 sviesto • 125 cukraus • 3 kiaušinių trynių • Žiupsnelio druskos • 180 g miltų • 5 g kepimo miltelių
Migdoliniam kremui reikės:
• 75 g viesto • 75 g cukraus pudros • 75 g migdolų miltų • 1 kiaušinio • 15 g kukurūzų krakmolo • 70 grietinėlės
Karameliniam obuolių įdarui reikės:
• 100 g c ukrus • 60 g grietinėlės • 70 g sviesto • 2 vidutinių obuolių
Sviestą kambario temperatūros išsukti su cukrumi. Tuomet maišant po truputi supilti kiaušinių trynius. Supilti miltus, druską, kepimo miltelius ir gerai išmaišyti.
Gautą tešlą dėti į maistinę plėvelę ir palikti „pailsėti“ 2-3val. šaldytuve.
Tešlą iškočioti 5 mm storio. Kepimo skardoje suformuoti tešlą, kad būtų užpildyta apačia ir šonai. Palikti šaldytuve kuriam laikui, kad tešla sutvirtėtų.
Per tą laiką pasidaryti kremą. Į indą sudėti visus birius produktus ir išmaišyti. Įdėti sviestą ir gerai permaišyti. Įmušti kiaušinį ir plakti iki vientisos masės. Galiausiai supilti grietinėlę ir maišyti iki masė taps vientisa. Palikti šaldytuve, kol kremas sutvirtės.
Dalį cukraus kaitinti, kol pradės lydytis ir įgaus rusvą spalvą. Suberti likusį cukrų tolygiai paskirstant keptuvėje. Lėta srovele nuolat maišant šluotele supilti pašildytą grietinėlę. Sudėti sviestą ir virti, kol sviestas ištirps. Suberti pjaustytus obuolius ir šiek tiek karamelizuoti.
Liko suformuoti pyragą. Į skardą su tešlą supilti migdolinį kremą. Ant jo sudėti obuolius su karamele. Pyrago viršų uždengti likusios tešlos gabaliukais.
Kepti iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 50 min