Kas kartą žiūrovai išvys dvi laidos rubrikas – „Kulinarinį detektyvą“ bei „Vasaros hitą“.
Pirmojoje Roberto pagaminto patiekalo paragavę žmonės bandys atspėti, iš kokių ingredientų jis susideda. Šįkart virtuvės šefas gamino krevetes pataluose.
O antrosios rubrikos metu Robertas žiūrovus supažindins su patiekalais, tinkančiais karštoms vasaros dienoms.
Krevetės pataluose
Jums reikės: 12 vnt. karališkų tigrinių krevečių;
5 g petražolių;
10 g smulkinto česnako;
2 v. š. saldžiarūgščio padažo;
1 v. š. teriaki padažo;
20 g „Old Amsterdam“ sūrio;
100 g katafi tešlos;
12 vnt. šalavijo lapelių.
Gamybos eiga: krevetes perpjauname pusiau, bet ne iki galo. Kuo smulkiau sukapojame petražoles ir sudedame į indelį su smulkintu česnaku.
Užpilame saldžiarūgščio ir teriaki padažų. Išmaišome. Patepame krevetes.
Pailgomis juostelėmis supjaustome „Old Amsterdam“ arba kurį kitą, kiek kietesnį fermentinį sūrį, ir po juostelę dedame į įpjautas krevetes.
Imame katafi tešlą, atskiriame šiek tiek kiekvienai krevetei, dedame šalavijo lapelį ir gražiai suvyniojame.
Kepame 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Viskas, užkandis baigtas! Skanaus!
„Su Robertu lengviau“ – sekmadieniais, 10:30 val., tik per TV3!