Kiaušinienė – tikra pusryčių klasika. Tai paprastas ir skanus patiekalas, kuris yra greitai pagaminamas ir skanus.
Kiekvienas turi savo unikalų būdą, kaip ruošia kiaušinienę, tačiau garsusis virtuvės šefas J. Oliveris atskleidė, kad, pasirodo, daugelis ją ruošia neteisingai.
Šefas teigia, kad norint iškepti purią ir burnoje tirpstančią kiaušinienę, nereikia nei pieno, nei grietinėlės, rašo mirror.co.uk.
Garsus šefas pasidalijo savo kiaušinienės receptu. Daugelis ją giria dėl to, kad ji greitai paruošiama, todėl idealiai tinka skubantiems.
„Vištų kiaušiniai yra skaniausia ir pigiausia baltymų forma planetoje – tai faktas. Juose yra daug mikroelementų ir kiaušinienė yra greitai paruošiama“, – sakė J. Oliveris.
Ragina į kiaušinienę nepilti pieno
Pagal J. Oliverio receptą, kiaušiniai suplakami dubenyje su trupučiu druskos, tada į keptuvę, pakaitintą ant vidutinės ugnies, įdedamas nemažas sviesto gabalėlis.
Tada kiaušiniai supilami į keptuvę ir greitai, maždaug kas penkias sekundes, pamaišomi mentele.
„Kai kas pila pieną, kai kas – grietinėlę, bet jei gaminate teisingai, šių produktų nereikia“, – sakė jis.
Jis taip pat atskleidė paprastą gudrybę, kaip išvengti kiaušinienės perkepimo – kiaušinius reikia sustumti į vieną keptuvės pusę.
Jis pabrėžė, kad net nukėlus keptuvę nuo viryklės kiaušiniai ir toliau keps, nes keptuvė išlaiko šilumą.
Patiekalo užbaigimui ir patiekimui jis rekomendavo: „Šaukštu uždėkite kiaušinienę ant skrebučio. Jei norite, patepkite skrudintą duoną sviestu, bet nepamirškite, kad kiaušinienėje jau yra sviesto.
Galutinis produktas? Visiškai nuostabus, bet vis dar minkštos tekstūros. Taigi, kiaušinienė paruošta – minkšta, nuostabi, švelni.“
Jamie pasidalijo kulinarinėmis paslaptimis, kai paruošti prancūzišką ir amerikietišką kiaušinienę, pažymėdamas, kad būtent ši jo aprašyta technika idealiai tinka mėgstantiems drėgnesnę, tačiau purią ir burnoje tirpstančią kiaušinienę.
Kiaušinienė puikiai tinka kaip atskiras patiekalas, tačiau ją galima valgyti ir su kitais priedais – ne tik su skrebučiu, bet ir su daržovėmis ar šonine, kumpiu, dešra.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!