Šį kartą konditerijos meistras Ali nukels į rytus ir gamins sniego baltumo labai saldų desertą su riešutais – nuga. Kas yra keliavęs po šiuos kraštus, tikrai yra jį ragavęs. Jam nereikės daug ingredientų ar gaminimo etapų, tačiau reikia labai tiksliai laikytis nurodymų.
Tradiciškai nuga iš abiejų pusių būna padengta valgomu vafliniu ar ryžių popieriumi, tačiau kadangi jo labai sunku rasti Lietuvoje, Ali parodys, kaip išsiversti be jo.
Gian Luca pasiūlys patiekalą savaitgalio rytams – omleto vyniotinį. O savaitgalio dėl to, kad jis yra skirtas rytams, kuomet nereikia niekur skubėti ir galima skirti laiko gamybai bei pasimėgavimui pusryčiais. Gian Luca siūlomas receptas yra tikrai nekasdieniškas ir nustebins tiek vaizdu, tiek skoniu.
Omleto vyniotinis su špinatais ir rikotos sūriu:
Omleto biskvitui reikės (34x27 cm): • 8 kiaušinių • 80 g tarkuoto parmezano sūrio • 100 g rikotos sūrio • Alyvuogių aliejaus • Džiovintų krapų • Druskos • Pipirų Įdarui reikės: • 400 g rikotos sūrio • 300 g špinatų • 2 šakelių čiobrelio • 1 česnako skiltelės • Druskos • Pipirų • Alyvuogių aliejaus
Kiaušinius išplakti su parmezano sūriu, druska ir pipirais. Per sietelį pertrinti rikotos sūrį ir sumaišyti su kiaušinio plakiniu. Į kepimo formą įdėti kepimo popierių, kad pasidengtų visi kraštai ir supilti kiaušinių masę. Ant viršaus užberti šiek tiek džiovintų krapų. Kepti iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Su alyvuogių aliejumi įkaitintoje keptuvėje apkepti česnako skiltelę, kad aliejus įgautų skonio. Į keptuvę sudėti špinatus, užberti druskos ir kepti, kol suminkštės, tačiau spalva išliks ryškiai žalia. Tuomet sudėti į sietelį ir paspausti, kad išbėgtų skystis. Špinatus susmulkinti su trintuvu. Įdarui skirtą rikotos sūrį pertrinti per sietelį ir sumaišyti su smulkintu čiobreliu, druska ir pipirais.
Ant iškepusio omleto tepti rikotos įdarą, tuomet špinatų įdarą ir vynioti kaip vyniotinį. Supjaustyti riekelėmis ir jau galima ragauti.
Nuga su riešutais
Jums reikės: • 200 g vandens • 500 g cukraus • 175 g skystos gliukozės • 2 kiaušinių baltymų • Vanilės ekstrakto • 100 g migdolų riešutų • 100 g lazdyno riešutų • 80 g pistacijų
Apskrudinti visus riešutis iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. Nuo lazdyno riešutų pašalinti luobelę.
Į prikaistuvį supilti vandenį, cukrų ir skystą gliukozę. Virti iki 140 °C temperatūros.
Į plakimo katiliuką įmušti du kiaušinio baltymus ir plakti iki putų. Tuomet jau galima pradėti pilti sirupą. Svarbu jį pilti plona srovele katiliuko kraštu ir plakti iki baltos masės, kuri turi būti skystesnė, nei morengas. Gautą masę sumaišyti su riešutais.
Formą dėti ant kepimo popieriaus, šonus aptepti alyvuogių aliejumi ir įdėti kepimo popieriaus juostelę, kad padengtų kraštus ir priliptų. Supilti visą masę ir sulyginti paviršių su lopetėle, sušlapinta vandeniu.
Palaikyti, kol sustings. Geriausia per naktį.
Skanaus!