Pyrago tešlai pagaminti reikės: 700 g. Kauno grūdų Ekstra miltų, 300 g. pieno, 200 g. sviesto (tirpinto), 20 g. cukraus, 10 g. sausų mielių, 5 g. druskos.
Pyrago įdarui reikės: 200 g, pievagrybių, 1 baklažano, 100 g. mocarela sūrio, 100 g. kietojo sūrio, 50 g. šaltai rūkytos šoninės, 50 g. šaltai rūkytos šoninės, 50 g. smulkintų krapų, 5 g. mėsos prieskonių.
Pyrago viršui reikės: 1 kiaušinio trynio ir papuošimui – juodųjų alyvuogių.
Pyrago paruošimas:
1. Miltus suberiame į dubenėlį, tada įpilame pieną, ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą, suberiame cukrų, druską, sausas mieles ir išmaišome. Paliekame valandai pakilti.
2. Įdarui keptuvėje pakepiname kubeliais pjaustytus baklažanus, riekelėmis pjaustytus pievagrybius ir supjaustytą šoninę. Kepiname, kol nugaruos pievagrybių skystis.
3. Šiek tiek pravėsusį daržovių įdarą sumaišome su tarkuotu mocarela sūriu, tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintais krapais.
4. Pakilusią tešlą padaliname per pusę. Abi dalis iškočiojame į apskritimus tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų (kepimo popierius padeda kočioti tešlą, kad kočiojant ji nepriliptų).
5. Vieną tešlos dalį įklojame į kepimo popieriumi išklotą (arba sviestu pateptą ir miltais truputį pabarstytą) kepimo formą (naudojau 26 cm skersmens). Ant viršaus paskirstome įdarą. Užklojama kiu tešlos apskritimu ir pirštais užspaudome pyrago kraštus.
6. Pyrago viršų patepame kiaušinio tryniu, pabarstome smulkintomis alyvuogėmis ir kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
Tam, kad pyrago gaminimas būtų dar paprastesnis, kviečiame žiūrėti virtuvės šefo Ruslano Bolgovo receptą vaizdo įraše: