Blynams reikės (stiklinė 250 ml): 1 ½ stiklinės miltų; 1 stiklinės kefyro (arba pasukų); 2 sunokusių vidutinio dydžio bananų; 2 kiaušinių; 4 valg. š. cukraus; 3 valg. š. sviesto; 1 1/3 arb. š. kepimo miltelių; 1 arb. š. vanilės ekstrakto arba vanilinio cukraus; ¼ arb. š. druskos.
GAMINIMAS
Sviestą ištirpdome mikrobangėje, paliekame pravėsti. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišome viename inde.
Kitame inde kiaušinius, cukrų ir vanilės ekstraktą išplakame iki baltumo. Įmaišome kefyrą, po to sviestą. Pamažu, lėtai įmaišome miltų mišinį. Nepermaišykite, kitaip blyneliai nebus purūs. Tešloje liks (ir turi likti) miltų gumulėlių.
Bananus sutriname šakute iki vientisos masės ir lėtai įmaišome šaukštu į tešlą. Keptuvę įkaitiname ant silpnesnės vidutinės ugnies, patepame šiek tiek sviestu. Į keptuvę pilame po 1 valg. š. tešlos ir taip iškepame visus blynelius.
Blyneliai kepa labai greitai, tad nepalikite be priežiūros, kad neprisviltų. Patiekiame su mėgstama uogiene, vaisiais ar sirupu. Skanaus!
Šaltinis: Lithuanian in the USA