Kai kurie receptai būna tokie paprasti.. Ir taip seniai žinomi kone visiems. Tačiau ne visiems. Ir aš džiaugiuos galėdama pasinaudoti savo Mamos patirtimi bei išbandyti senus gerus jos gaminamus receptus. Toks yra ir šis.
REKLAMA
REKLAMA
Reikia:
- 100ml alaus (naudojau šviesų)
- 200g margarino
- poros šaukštų cukraus
- miltų tiek, kad tešla taptų tokia, kad būtų galima kočioti
- kriaušių ir/arba marmeladinių saldainių
Gaminam:
Kriaušes ir/arba marmeladinius saldainius supjaustom nedideliais gabaliukais.
Alų sumaišom su margarinu, cukrum ir miltais. Iškočiojam, supjaustom platėjančiom juostelėm. Dedam po gabalėlį saldainio ir/arba kriaušės, užsukam.
Aptepę kiaušinio plakiniu dedam į kepimo popierium išklotą skardą. Kepam ~190C karščio orkaitėj kol viršus gražiai paruduoja.
Tokie paprasti sekmadieniniai sausainiukai jaukiai popietei prie arbatos puodelio.
Skanaus!
REKLAMA