Sodyba, kurioje įsikūrę šeimininkai Vida ir Simas Šatkauskai, skaičiuoja visą šimtą metų – ji įkurta 1900-aisiais. Čia galima pamatyti ir šimtametį sodą – 2,3 hektaro plote auga net apie 150 medžių, todėl derliaus užtenka ir šeimai (pora augina keturis vaikus), ir augintiniams, ir svečiams.
Sodybos šeimininkas Simas gamino degintą baskų sūrio pyragą su kriaušėmis ir levandomis bei obuolių čatnį. Vylius gamino grilyje keptą sūrio sumuštinį su kriaušėmis, obuoliais, karamele ir cinamonu, o Tomas – keptus obuolius su patarškos krūtinėle ir keptų obuolių padažą su rozmarinais.
Karamelinis obuolių pagardas
Puikus karamelinis obuolių pagardas. Labai tinka gardinti blyneliams, košei ir kitiems mėgstamiems patiekalams.
Receptą žiūrėkite:
Obuolių padažas – tobulas prie paukštienos
Nesudėtingai paruošiamas ir labai gardus saldžiarūgštis obuolių padažas. Šiuo padažu labai tinka gardinti paukštienos patiekalus.
Receptą žiūrėkite: