• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Evijos saloje nuo seniausių laikų puikiai tarpsta vynuogės, figos, alyvuogės. Eretrijoje esantis vynuogininkystės ūkis “Avantis” stengiasi atgaivinti senąsias vynininkystės tradicijas. Tai graikų amatas, prieš gerą šimtmetį puoselėtas senelių ir prosenelių. Šių dienų verslininkas Apostolos Mountrichas paveldėjo XXa. amžiuje statytą sodybą su visa vyno įranga.

Evijos saloje nuo seniausių laikų puikiai tarpsta vynuogės, figos, alyvuogės. Eretrijoje esantis vynuogininkystės ūkis “Avantis” stengiasi atgaivinti senąsias vynininkystės tradicijas. Tai graikų amatas, prieš gerą šimtmetį puoselėtas senelių ir prosenelių. Šių dienų verslininkas Apostolos Mountrichas paveldėjo XXa. amžiuje statytą sodybą su visa vyno įranga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teliko atnaujinti vyno gamybos cechą ir įdiegti pažangiausias technologijas, kartu išauginant senąsias gamybos tradicijas. Senovę gaivinti ėmėsi nuo vynuogių veislių. Archajinių veislių vynuogės ūkiui atnešė aukščiausius įvertinimus įvairiose tarptautinėse parodose. Vynininkai gamina ir ekologišką kosmetiką: kremus, šampūnus, kurių pagrindas ekologiškos vynuogės. Aviabilietų užsakymas: https://avia.lt/aviabilietai/

REKLAMA

Graikijoje vynas yra populiariausias gėrimas, tačiau graikai juo mėgaujasi su saiku. Nuo senovės graikai vyną geria tik atskiestą. Muziejuose net galima išvysti specialių indų, vadinamų krateriais, kuriuose vanduo ir vynas būdavo sumaišomi ir tik paskui pilami į taures. Atidarę butelį ir įpylę į taurę kvapnaus gėrimo, graikai neskuba gerti, pauosto, pasukioja taurėje. Kelionės po Graikiją gidė tvirtino, kad atkimšus butelį ir įsipylus vyno po 10-15 min. nebelieka sulfidų, nes jie išgaruoja.

Evijos sala garsėja ir figomis, kurios skinamos dukart per metus. Evijos figos eksportuojamos ir yra labia gerai vertinamos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų