Šios salotos mane tiesiog sužavėjo - lengvos, paprastos, labai skanios ir lengvai rytietiškos.
2 porcijoms reikės:
100 g sojų makaronų (balti siūleliai, parduodami prekybos centrų egzotiškų prekių lentynose)
1 žalios cukinijos
60 g šitake grybų (juodi kniški grybai, randami ten pat, kur ir ryžių makaronai)
Keleto "Pekino" salotos lapų
1 svogūno
2 skiltelių česnako
1 š. sojos padažo
1 š. ryžių acto
1 š. medaus
1 a.š. sezamų aliejaus
1 š. alyvuogių aliejaus
2 š. sezamo sėklų
Verdančiu vandeniu užpilame ryžių makaronus, palaikome 30 sekundžių, nupilame, perliejame šaltu vandeniu ir atidedame į šalį. Į verdantį vandenį sumetame šitake grybus ir paverdame 5 min. Nusunkiame, nupjauname kotelius ir galvutes supjaustome juostelėmis.
Keptuvėje įkaitiname alyvuogių aliejų, dedame smulkintą česnaką, svogūną, sudedame plonais griežinėliais supjaustytą cukiniją. Po kelių minučių sudedame grybus, pakepame dar porą minučių. Sumaišome padažui skirtus produktus (sezamo aliejų, sojų padažą, medų, ryžių actą) ir supilame į keptuvę. Galiausiai sudedame juostelėmis supjaustytus Pekino kopūstus, permaišome ir viską patroškiname apie minutę. Nukeliame nuo ugnies, įmaišome ryžių makaronus, dedame į lėkštę ir apiberiame pakepintomis sausoje keptuvėje sezamo sėklomis. Valgome lazdelėmis.