Tačiau išskirtinio dėmesio rokiškėnai sulaukė, kai ėmėsi gaminti neįprastus - veganiškus ledus - be cukraus, pieno produktų, o gardina juos ir....vandens dumbliais.
Kol ledų gaminimo aparate lėtai sukasi naminis pienas su grietinėle nedidelio fabrikėlio Rokiškyje šeimininkas sukiojasi prie vaisiais ir uogomis nukrauto stalo.
Kadangi šiuo metu lietuviška braškė - lysvių karalienė, Nerijus užmaišys braškinių, tačiau savo eilės laukia ir egzotiško skonio ledai – iš figų, pasiflorų, papajos, šaltalankių ar net moliūgų.
Net ir baigus maisto pramonę Nerijaus niekaip nepaleido mintis imtis ledų gamybos, bet ne bet kokių, o išskirtinių natūralių. Ir nors daug kas atkalbinėjo, kad iš tokio labai sezoniško verslo nebus didelio pelno, vyras džiaugiasi nepabūgęs. Ne gana to, į gurmanišką verslą įtraukė ir brolį, ir mylimąją.
Ledai su pieno produktais sekasi ne tik rokiškėnams, tačiau prieš kelis sezonus jie sumąstė gaminti retus - veganiškus ledus. Ir broliai liko maloniai nustebę.
Dabar rokiškėnai neatsigina užsakymų gaminti ne tik veganiškus iš kokosų pieno, bet ir iš kedrų, net kanapių pieno. Įdomiausia, kad tokie ledai nė neprimena šerbetinių, o yra kuo tikriausi kreminiai ledai.