Restoranų ir jų įvairių koncepcijų Lietuvoje apstu, o per pastaruosius dvidešimt metų pasiūla išaugo tiek, kad sunku net ir išsirinkti. Kiekvienai progai, kiekvienai dienai, kiekvienam paros metui galime pasirinkti pagal savo gyvenimo būdą, mitybos įpročius ar kitus kriterijus. Amerikietiška traškios vištienos karštligė jau pasiekė ir Lietuvą, o lietuviai ją įvertino, rašoma pranešime spaudai.
Vilniuje įsikūręs restoranų tinklas, švenčiantis ketvirtąjį gimtadienį, savo gaminamai traškiai vištienai kelia aukštus reikalavimus.
„Prieš atidarydami pirmąjį restoraną ganėtinai ilgai tyrinėjome lietuvių valgymo įpročius, kokius prieskonius jie dažniausiai mėgsta, kodėl nevalgo aštrių patiekalų, o labiau linkę prie tradicinių skonių. Pastebėjome, kad mūsų pirkėjai renkasi skonio balansą ir staigmenų vištienos patiekaluose jie neieško, todėl meniu sukūrėme tokį, kad jis tiktų tiek suaugusiems, tiek vaikams“, – sako restoranų tinklo savininkas Aleksandras Pilipiuk.
Restorano šeimininkas pabrėžia, kad kokybei kompromisų būti negali ir visus produktus nuo pat atidarymo pradžios rinkosi atidžiai: vištiena – tik lietuviška ir be antibiotikų, paniruotė – be konservantų, mikrobiologogiškai švarūs prieskoniai – iš patikimų tiekėjų.
„Lietuviai daug dirba ir dažnai skuba valgyti, todėl neretai renkasi greito maisto restoranus, kurie, kaip žinia, ne visada gali pasiūlyti greitą ir tuo pačiu visavertį patiekalą. Nors esame greito maisto restoranas, tačiau gaminame atsižvelgdami ir į tai, kad žmogus pavalgęs gerai jaustųsi, turėtų iš ko rinktis ir, žinoma, norėtų pas mus sugrįžti“, – pasakoja Aleksandras.
Nors yra sakoma, kad skonis draugų neturi, tačiau net ir traškią vištieną iškepti nėra taip jau paprasta, o lietuviai tai ir įvertino. Socialiniuose tinkluose traškios vištienos gerbėjai nuolatos rengia restoranų apžvalgas, į jas pateko ir „Felix Chicken“, kuri dešimtbalėje sistemoje surinko net 9.6 balo.
„Džiaugiamės, kad mūsų darbas buvo įvertintas ir tai, žinoma, rodo, augantis mūsų svečių ratas, todėl savo tinklą po truputį plečiame, turime daug planų. Svarbu pabrėžti, kad nors ir šiais metais gerokai šoktelėjo žaliavų, energijos kainos, tačiau mes nesirenkame pigesnių produktų ir net neieškome žemesnės kokybės alternatyvų. Suprantame situaciją, tačiau siekiame, kad mūsų traškios vištienos gerbėjai liktų patenkinti, sotūs ir laimingi“, – aiškina Aleksandras.
Užmigti ant laurų po gerų įvertinimų restoranų tinklas, panašu, nesiruošia. Užsukus į bet kurį restoraną meniu galima rasti galybę patiekalų: klasikiniai traškios vištienos kibirėliai (sparneliai, file, blauzdelės), sumuštiniai, mėsainiai, suktinukai ir netgi salotos su traškia vištiena. Beje, čia ir vegetarais pasirūpinta, jiems yra sukurtas specialus vegetariškas mėsainis su žirnių paplotėliu. Aleksandras sako, kad net ir greitojo maisto meniu turi kisti, todėl su komanda nuolat ieško įdomių patiekalų bei naujų skonių: „Lietuviai daug keliauja, susipažįsta su įvairių šalių virtuvėmis, gatvės maistu, ragauja, tampa drąsesni ir atviresnis naujovėms, todėl ir mes nuolat ieškome kuo nustebinti savo svečius bei kviečiame visus, kurie dar nespėjo apsilankyti.“
Atėjus ketvirtam gimtadieniui „Felix Chicken“ jau turi keturis sėkmingai veikiančius restoranus ir dar šįmet atvers penktojo restorano duris Vilniaus mieste. Tegyvuoja vištiena! Tegyvuoja kokybiškas maistas!