„Atidarydami savo restoraną lankytojams norėjome ne tik pasiūlyti aukščiausios kokybės, tradicinius Viduržemio regiono patiekalus, bet ir su profesionaliu šefu priešakyje kurti savitą, išskirtinį restorano „Meze“ virtuvės braižą“, – pasakoja restorano įkūrėjas turkas Utku Boyra. „Džiaugiamės, jog apie čia patiekiamo maisto kokybę ir skonį nuo pat mūsų veiklos pradžios atsiliepimai tik kuo geriausi. Restorane apsilankę klientai noriai rekomenduoja mus savo draugams, kolegoms, grįžta čia su savo šeimomis, mielai susirenka paminėti giminės šventes.
Svarbu ir tai, jog tėveliai nesijaudindami gali išrinkti bet kurį patiekalą iš mūsų meniu savo mažamečiams vaikams – restorane „Meze“ patiekalai gaminami tik iš pačių šviežiausių, sveikų ingredientų, tad galime teigti, jog esame visos šeimos restoranas!“
Prisėdus prie staliuko restorane „Meze“ kaipmat aplanko prisiminimai iš vasariškų kelionių – ant sienos vienas kitą keičia gražiausių Turkijos vietovių vaizdai, skamba rytietiška muzika, o malonus personalas siūlo pasimėgauti gardžiausiais Viduržemio virtuvės patiekalais čia pat Vilniuje. Net jei restorane lankaisi pirmą kartą ar tik pradedi pažintį su Viduržemio jūros virtuve – čia gali drąsiai klausti rekomendacijų, patarimo, ką pasirinkti iš plataus meniu, kaip tradiciškai ragaujami restorane siūlomi patiekalai ar net kokie yra šių patiekalų gamybos receptai, kilmės istorija. „Meze“ restorano komanda su malonumu supažindina lankytojus ne tik su Viduržemio virtuvės paslaptimis, bet ir dalinasi krašto istorijomis, papročiais, tad lankytojų laukia tikra skonių ir žinių kelionė!
„Mūsų restoranas ypatingas ir tuo, jog skirtingais metų laikais lankytojus kaskart stebiname vis naujais, išskirtiniais À La Carte patiekalais. Šiuo metu siūlome spalvingą, lengvą, pavasarišką meniu, kuriame – sezoninės daržovės ir mūsų tradiciniai, aukščiausios kokybės mėsos patiekalai. Restorano meniu nuolatos išlaikydami sezoniškumą užtikriname ryškiausią produktų skonį bei geriausiai išsilaikiusias jų vertingąsias savybes,“ – „Meze“ restorano virtuvės ypatybes atskleidė restorano šefas Christos Georgogiannopoulos.
Apie tai, kaip keitėsi restoranas nuo jo įkūrimo, „Meze“ savininkas Utku Boyra pasakojo: „Be to, jog kiekvieną sezoną atnaujiname savo À La Carte meniu, matome, jog keičiasi mūsų lankytojų pasirinkimai – jie vis dažniau teiraujasi mūsų personalo rekomendacijų bei išbando naujus, nepažįstamus skonius, pavyzdžiui: jei anksčiau „Meze“ restorano lankytojai vengė rinktis mūsų taip rekomenduojamus avienos patiekalus, nuogąstaudami dėl specifinio mėsos kvapo ar skonio, ne tik nenusivilia paragavę mūsų ypatingojo lėtai keptos avienos su daržovėmis „Arni Sti Gastra“ arba maltos avienos köfte su tradiciniais prieskoniais, pikantiškomis salotomis, jogurtu ir pita duona „Pideli Köfte“, bet ir netrukus įtraukia šiuos patiekalus tarp savo mėgstamiausių! Kai kurie mūsų klientai, savo pamėgtus „Meze“ patiekalus bando pasigaminti ir namuose. Sukurti tradicinių, rytietiškų skonių paletę jiems padeda ir čia pat esančioje maisto prekių parduotuvėje „Eastanbul“ siūlomi įvairiausi prieskoniai, padažai. Būna ir taip, jog „Meze“ virtuvės šefui Christosui mūsų lankytojai atneša paragauti ir įvertinti, ar gerai pasisekė jų pagaminti Viduržemio jūros virtuvės patiekalai (šypsosi).“
Restoranas taip pat nuolat stengiasi stebinti savo lankytojus įvairiais organizuojamais renginiais – kartu su profesionaliu restorano šefu „Meze“ vyksta maisto gaminimo „dirbtuvės“, kurių metu dalyviai ne tik sužino daugiau apie Viduržemio jūros virtuvės paslaptis, bet ir smagiai praleidžia laiką drauge gamindami bei skanaudami savo pačių paruoštus patiekalus, populiarėja verslo pusryčiai, kuriems, beje, restoranas siūlo itin platų meniu, čia vyksta ir privačios bei verslo šventės.