Laidų vedėja R. Šakalytė–Jakovleva, pasakojo, kad nors gaminti ji pamėgo dar vaikystėje, grilių atrado kelionėje motociklu, kur reikėjo dažnai pasukti galvą, ką pagaminti.
„Reikėdavo iš kirvio išvirti sriubą. Vieną dieną šiaudelio formos, kitą dieną spagečiai, dar kitą kaspinėlio formos makaronai. Man būtent todėl ir patinka gaminti lauke, kadangi tuomet reikia sugalvoti, kaip paįvairinti savo racioną“, – teigė laidų vedėja.
R. Šakalytė–Jakovleva laidoje pasirinko gaminti daugelio pamėgtus kebabus su netikėtais rytietiškais prieskoniais, kurie vištienai suteikia ypatingą skonį ir kvapą.
Grilio entuziastas Nerijus pasakojo, kad visada mėgo daug ir skaniai pavalgyti. Grilių Nerijus prisijaukino keliaudamas Sakartvele, kuriame vyrą sužavėjo vietiniai maisto gamybos papročiai ir įtaigūs šašlykų kepimo profesionalai.
Kurį laiką Nerijus namuose negalėjo paruošti mėgstamų patiekalų, nes neturėjo reikiamos kepsninės. Tačiau pamačiusi didžiulę vyro meilę kepimui, šeima jam padarė ypatingą staigmeną: „Šeimos nariai, pastebėję, jog vis kalbu, kad reikia kepsninės, gimtadienio proga padovanojo kepsninę. Kadangi ją reikėjo susikonstruoti ir atsinešti į tinkamą vietą, pats sukonstravau ir atitempiau 110 kg sveriančią kepsninę. Galutinis rezultatas buvo didelė ekstazė“, – laidoje pasakojo Nerijus.
Renatos varžovas Nerijus, pasirinko ruošti sultingus vištienos ir šoninės mėsainius. Laidos pabaigoje garbė nuspręsti, kam atiteks grilio meistro vardas laidoje teko šmaikščiajam V. Radzevičiui. Laimėtoju tapo Nerijus, kuriam už tikrą profesionalumą atiteko 200 eurų vertės „Lidl“ čekis. Nenusivylė ir antrosios vietos nugalėtoja – R. Šakalytei–Jakovlevai padovanotas „Lidl“ prekių krepšelis.
Gardžius dalyvių ruoštus patiekalų receptus galite išbandyti ir jūs.
Renatos rytietiško skonio naminiai kebabai
Mėsai paruošti jums reikės: 500 g vištienos krūtinėlės „Skonio ženklas“; 2 a. š. harisa pastos; Druskos ir pipirų pagal skonį.
Lavašui paruošti reikės: 350 g miltų su kildinimo medžiagomis; 30 ml alyvuogių aliejaus; Poros v. š. natūralaus jogurto „Pilos“; Druskos pagal skonį.
Įdarui reikės: Pusės raudongūžio kopūsto; 2 v.š. grūdėtos varškės „Pilos“.
Patiekalą gaminti pradėkite nuo mėsos paruošimo. Smulkiai sukapokite vištieną arba ją sumalkite. Į mėsos masę dėkite žiupsnelį druskos ir itin kvapnios harisos pastos. Suformuokite pailgus mėsos gabalėlius ir kepkite ant folijos grilyje.
Kol mėsa kepa, susmulkinkite kopūstą ir pasiruoškite lavašą. Miltus, alyvuogių aliejų, jogurtą sumaišykite, įberkite žiupsnelį druskos. Kuo plonesniam lavašui suformuoti, naudokite kočėlą. Paruoštą tešlos blynelį kelioms minutėms iš abiejų pusių pakepkite ant griliaus.
Pagrindiniams ingredientams iškepus prasideda kūrybinis procesas. Lavašą ištepkite jogurtu ir ant jo pirma išdėliokite kopūsto griežinėlius. Tuomet pagal skonį dėkite šaukštelį grūdėtos varškės, o ant jos – garuojančius vištienos maltinukus. Viską suvyniokite į kebabo formą ir štai – rytietiškais skoniais dvelkiantis patiekalas jau ant jūsų stalo.
Sultingų Nerijaus mėsainių receptas
Reikės: 5 vnt. sviestinių bandelių „Brioche“; 1 vnt. vištienos krūtinėlės „Skonio ženklas“; 100 g šaltai rūkytos šoninės; 5 riekelių čederio sūrio; 1 v. š. dižono garstyčių; 3 v. š. majonezo; 1 v. š. kečupo; 1 a. š. tabasko padažo; 2 vnt. raudonųjų svogūnų; 2 v. š. acto; 1 pomidoro; 2 vnt. konservuotų agurkų; 1 saujos šviežių salotų; Marinuotų pipirų, druskos, cukraus ir juodųjų pipirų pagal skonį.
Šį receptą pradėkite nuo teisingo mėsos paruošimo. Vištienos krūtinėlę supjaustykite horizontaliai, iš abiejų pusių patepkite dižono garstyčiomis, pabarstykite druska ir pipirais. Mėsą kepkite ant griliaus, vartydami iš abiejų pusių. Kepant ant vištienos galite uždėti griežinėlį pomidoro, kurio rūgštis suminkština mėsą. Šalia vištienos taip pat padėkite kepti ir pjaustytą šoninę.
Kol viskas kepa, metas bandelių paruošimui. Bandeles supjaustykite horizontaliai į tris dalis ir dėkite ant griliaus šiek tiek pasišildyti.
Tuo pat metu pasiruoškite ir prie mėsainio puikiai derantį padažą. Atskirame indelyje sumaišykite kečupą, majonezą, dižono garstyčias, aštrų padažą ir druską bei pipirus. Taip pat su actu, šlakeliu vandens ir cukraus pamarinuokite ir smulkiai pjaustytus svogūnus.
Mėsai iškepus, o bandelėms pašilus pradėkite mėsainio sluoksniavimą. Vieną po kito sudėkite visus paruoštus ingredientus, sūrį, griežinėliais supjaustytus agurkus, pipirus ir salotas.
Skanaus!