Bulves nuskuskite, sutarkuokite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Pakepinkite žąsies taukelius, sutarkuotas morkas ir svogūną. Viską kartu su manais sudėkite į tarkius ir išmaišykite. Pagal skonį berkite druskos, juodųjų maltų pipirų. Patepkite kepimo indą aliejumi, jį pabarstykite džiūvėsėliais ir supilkite bulvių masę. Pašaukite į 200 C orkaitę. Kepkite tol, kol gražiai apskrus paviršius. Ar iškepęs vidus, tikrinkite mediniu iešmeliu. Valgykite su grietinės ir žąsienos padažu.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
1 kilogramas bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
4 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
100 gramų žąsienos (spirgučiai)
šiek tiek džiūvesėlių
4 valgomieji šaukštai manų kruopų
šiek tiek druskos
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Bulves nuskuskite, sutarkuokite ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Pakepinkite žąsies taukelius, sutarkuotas morkas ir svogūną. Viską kartu su manais sudėkite į tarkius ir išmaišykite. Pagal skonį berkite druskos, juodųjų maltų pipirų. Patepkite kepimo indą aliejumi, jį pabarstykite džiūvėsėliais ir supilkite bulvių masę. Pašaukite į 200 C orkaitę. Kepkite tol, kol gražiai apskrus paviršius. Ar iškepęs vidus, tikrinkite mediniu iešmeliu. Valgykite su grietinės ir žąsienos padažu.