Žirnelius išvirti (geriausia garpuodyje). Susmulkintą svogūną apkepinti aliejuje. Sutrinti žirnelius į košytę kartu su svogūnais, druska, pipirais ir muskatu. Žuvį sumalti, sumaišyti su suplaktais baltymais, džiūvėsėliais, krapais, tarkuota citrinos žievele, prieskoniais ir grietinėle. Kepimo formeles ištepti aliejumi. Į formeles sudėti žuvies faršą, padaryti duobelę, į kurią įkrėsti žirnelių masės ir užlipdyti viršų nedideliu kiekiu žuvies faršo. Formeles uždengti folga ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.
Autorius: Aiva
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų (žievelė)
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
šiek tiek muskato
1 vienetas svogūnų
150 gramų žirnių (šaldyti)
2 vienetai kiaušinių (baltymai)
3 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
30 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
1 arbatinis šaukštelis aliejaus
500 gramų žuvies (heko filė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žirnelius išvirti (geriausia garpuodyje). Susmulkintą svogūną apkepinti aliejuje. Sutrinti žirnelius į košytę kartu su svogūnais, druska, pipirais ir muskatu. Žuvį sumalti, sumaišyti su suplaktais baltymais, džiūvėsėliais, krapais, tarkuota citrinos žievele, prieskoniais ir grietinėle. Kepimo formeles ištepti aliejumi. Į formeles sudėti žuvies faršą, padaryti duobelę, į kurią įkrėsti žirnelių masės ir užlipdyti viršų nedideliu kiekiu žuvies faršo. Formeles uždengti folga ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min.