Žirnius suberkite į verdantį vandenį ir virkite penkias mintes.
Želatiną užmerkite šaltame virintame vandenyje.
Paimkite gilią keptuvę ir sudėkite nuluptą ir stambiais žiedais supjaustytą svogūną bei užpilkite 0,5 litro vandens sumaišyto su citrinų sultimis . Suberkite prieskonius ir užvirkite.
Šiame mišinyje 10 minučių virkite žuvį ir vieną kartą apverskite.
Žuviai leiskite atvėsti sultinyje ir tada ją supjaustykite stambiai.
Į atskirą indą nukoškite 250 ml sultinio, supilkite pomidorų padažą, vyną ir actą. Pasūdykite, įberkite maltos paprikos ir pakaitinkite.
Želatiną ištirpinkite karštame pomidorų mišinyje.
Į šaltienai skirtą formą įpilkite ploną sluoksnį pomidorų mišinio ir palaikykite šaldytuve, kol sustings. Tada ant viršaus sudėkite žuvį, sumaišytą su žirniais ir apliekite pomidorų mišiniu ir leiskite visiškai sustingti.
Autorius: Kristina
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
5 vienetai laurų lapų (lapeliai)
1 arbatinis šaukštelis paprikų (milteliai)
1 vienetas svogūnų
100 gramų žirnių (žali, šaldyti)
1 valgomasis šaukštas acto
1 stiklinė pomidorų padažo
šiek tiek druskos
400 gramų žuvies (file)
6 vienetai baltųjų pipirų (žirneliai)
50 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žirnius suberkite į verdantį vandenį ir virkite penkias mintes.
Želatiną užmerkite šaltame virintame vandenyje.
Paimkite gilią keptuvę ir sudėkite nuluptą ir stambiais žiedais supjaustytą svogūną bei užpilkite 0,5 litro vandens sumaišyto su citrinų sultimis . Suberkite prieskonius ir užvirkite.
Šiame mišinyje 10 minučių virkite žuvį ir vieną kartą apverskite.
Žuviai leiskite atvėsti sultinyje ir tada ją supjaustykite stambiai.
Į atskirą indą nukoškite 250 ml sultinio, supilkite pomidorų padažą, vyną ir actą. Pasūdykite, įberkite maltos paprikos ir pakaitinkite.
Želatiną ištirpinkite karštame pomidorų mišinyje.
Į šaltienai skirtą formą įpilkite ploną sluoksnį pomidorų mišinio ir palaikykite šaldytuve, kol sustings. Tada ant viršaus sudėkite žuvį, sumaišytą su žirniais ir apliekite pomidorų mišiniu ir leiskite visiškai sustingti.